Angyalok a kárpátaljai szegényekért

2019. november 12. 17:47 | D. Nagy Bence

Ötödik éve gyűjt szeretetcsomagokat a Karácsonyi Angyalok Békés megyei központú kezdeményezés. Kedden az Evangélikus óvoda nagycsoportosai segédkeztek azoknak a csomagoknak az összeállításában, amelyek idén is a kárpátaljai gyerekeket segítik.

Bonnyai Sándor, a Karácsonyi Angyalok szervezője, egy csoportnyi gyermek társaságában mutatta be kedden délelőtt, hogyan is kell elkészíteni ezeket a bizonyos szeretet-ajándékokat. A csomagba a játék és édesség mellé higiéniai szerek is kerülnek, ezeket pedig idén már nem cipősdobozba teszik, hanem tartós celofánba csomagolják. Erre a magyar-ukrán határbiztonsági követelmények miatt van szükség, mert az is előfordult már, hogy a csomagokat szállító konvojt visszafordították.

A baráti kezdeményezésként indult ajándékgyűjtés eddigi öt éve alatt több, mint 5000 gyermekhez jutottak el a meglepetések. A háború sújtotta Ukrajna magyar közösségei ma is napi létbizonytalanságban élnek, a kezdeményezés ezért – a tárgyi segítség mellett – azt is jelenti, hogy az ott élők hátországként tekinthetnek a „hazai angyalokra”.

Ma az ország 12 településén, összesen 30 gyűjtőpontra várják az ajándékokat, amelyeket Békés megyében december 13-ig, más területeken december 9-ig lehet eljuttatni a közösségi oldalakon feltüntetett helyszínekre.

További programok »

FEL