Élőlánc formájában is csatlakoztak a diákok a Karácsonyi Angyalok gyűjtéshez

2022. december 9. 15:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Ha adakozásról és ajándékokról van szó, nem lehet elég korán kezdeni a készülődést. A Szeberényi Gusztáv Evangélikus Általános Iskola nyolc osztályának diákjai fogtak össze, nemes célt tűzve ki maguk elé. Az iskola adományokkal támogatja a nehéz körülmények között élő családokat és gyermekeket, hogy az ő karácsonyuk is gondtalan, ajándékokkal teli legyen, éppen ezért csatlakozott az intézmény a Karácsonyi Angyalok gyűjtési programjához.

A Szeberényi Adolf Evangélikus Általános Iskola idén is csatlakozott a Bonnyai Sándor által koordinált Karácsonyi Angyalok csomaggyűjtéshez. Pénteken délelőtt az iskolások élőlánc formájában pakolták meg a szociális munkás autóját. 

– Idén is egy csoda kapujában állhatunk, hiszen az ország 1001 pontjáról érkeznek a felajánlások, és nagyon sokan bontottak szárnyakat, és válnak egy-egy gyermek, akár család karácsonyi angyalává. És most itt lehetünk Békéscsabán, az evangélikus általános iskolában, ahol hosszú csatárláncba álltak a diákok, akik segítenek bepakolni ezt a sok ajándékot az autómba, amit aztán elszállítunk más családok karácsonyfája alá – fogalmazott Bonnyai Sándor. 

Az intézmény munkatársa, Bordás Andrea szerint óriási társadalomjobbító hatása van mind az adománygyűjtésnek, mind az élőlánc felállásnak. 

– Szerintem nagyon fontos a gyermekek nevelésében az érzékenyítés. Fontos továbbá, hogy vegyék észre azt, ha valakinek segítségre van szüksége. A jelmondatunk is az, hogyha veszel megtelik a kezed, ha adsz megtelik a szíved. Mi erre tanítjuk őket – mondta el a tanítónő. 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét.
2023. március 21. 18:55
FEL