Élőláncban pakolták az adományokat a karácsonyi angyalok

2023. december 12. 17:18 | Kovács Andrea

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Iskola az idei évben is csatlakozott a Karácsonyi angyalok elnevezésű jótékonysági akcióhoz. A gyerekek élőláncot alkotva pakolták a rászorulóknak összegyűjtött adományokat az autóba, amellyel Bonnyai Sándor a hétvégén indul majd el a nehéz sorsú családokhoz.

A Karácsonyi angyalok elnevezésű adománygyűjtő akciót kilenc éve indította el Bonnyai Sándor azzal a céllal, hogy  a segítsen a nehéz sorsú gyermekeken és családokon. Idén az ország 19 településén 33 adománygyűjtő pont csatlakozott a kezdeményezéshez. A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium a kezdetektől fogva részt vesz az gyűjtésben és nemcsak fogadják az adományokat, de az intézménybe járó gyermekek és családjaik maguk is hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több rászoruló karácsonyát tegyék szebbé. 

 

Bordás Andrea tanító már kilenc éve koordinálja az iskolában Karácsonyi angyalok adománygyűjtését.

– Igyekszünk a Wass Alberti szellem szerint látó embereket nevelni, akik észreveszik és meglátják azt, hol van szükség arra, hogy segítsenek. Pici koruktól erre neveljük a gyerekeket, ilyenkor az egész intézmény megmozdul, úgyhogy már az óvodások is gyűjtenek, de ugyanúgy az alsó- és felső tagozatos diákok, és a gimnazisták is. Az összegyűlt adományokat pedig élőláncot alkotva pakoljuk be az autóba, amellyel majd Sanyi a csomagolást követően juttatja el a rászoruló családoknak – mondta el a pedagógus.

Galéria

További programok »

FEL