Állj, hazavárnak! - Közlekedés kultúra napja Békéscsabán

2023. május 11. 15:40 | Csiffáry Zsuzsanna

A közlekedési kultúra napja a biztonságosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek ünnepnapja. A naphoz kapcsolódó programot a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron tartották meg csütörtökön délelőtt. Sós Imre, a pályaudvar állomásfőnöke és meghívott vendégei ráirányították a figyelmet a közlekedés technikai vívmányaira, a biztonságtudatos, egymásra odafigyelő közlekedési magatartásra a közúti, a vasúti, a vízi és a légi közlekedés területén egyaránt.

"Legyen minden nap a kulturált közlekedés napja! Kultúra - Partnerség - Tisztelet - Egymásra figyelés - Biztonság" – ezekkel a fontos célokkal indították el néhány éve Magyarországon a közlekedési kultúra napját. A programok célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a jó gyakorlatokra, kezdeményezésekre.

– Az idei május 11-re már előző évben is készültünk és létrehoztunk egy eseményt, amelyre a szakhatóságokat hívtuk meg, hiszen úton-vízen-sínen-levegőben történő közlekedésről volt szó. Ezt a programot folytatjuk, és arra gondoltunk a kollégáimmal, hogy a gyakorlati síkon közelítjük meg a témát. Így olyan személyek érkeztek ide, akik elmondják tapasztalataikat, amelyekkel hivatásuk kapcsán találkoznak – fogalmazott Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke. 

Kovács Andrea, a Waberer's nemzetközi kamionsofőrje kiemelte: bár sokszor nehéz, de türelmesnek kell lenni a volán mögött. 

 

Az eseményen Kubics Vivien, a Volánbusz távolsági buszvezetője, Háy Imre Attiláné, a MÁV első női motormozdony-vezetője, Nagy-Tóth Dóra, a Legenda Kft., egyben a budapesti hajózás első női hajóvezetője, és Cigány Ildikó, a MALÉV első női személyszállító kapitánya is részt vett. 

 

További programok »

FEL