Alkotások/Művek '22: Megnyílt a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása

2022. január 22. 08:14 | Vincze Attila

A Magyar Kultúra Napja alkalmából megnyílt a Békéstáji Művészeti Társaság kiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban pénteken. A változatos stílusban és technikával készült alkotások február 25-ig tekinthetőek meg.

A Békéstáji Művészeti Társaságnál már hagyomány, hogy a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiállítást rendeznek, azonban tavaly a pandémia miatt elmaradt az esemény. Egy év szünet után ezúttal húsz festőművészük egy-egy darab alkotása látható a Csabagyöngye Kulturális Központ Békéstáji galériájában. A Békéstáji Művészeti Társaság elnöke örömét fejezte ki, hogy a tárlattal újra bekapcsolódhattak Békéscsaba ünnepi rendezvénysorozatába. Mint mondta, idén is egy változatos tematikájú kiállítás jött össze. 

– Nincs semmiféle tematikus megkötés, ez egy pillanatképe a művészek gondolkodásának, működésének, mindenki elküldhette azt a művét, melyet jellemzőnek tart erre a pillanatra vagy bemutatásra alkalmasnak – fogalmazott Gnandt János

A rendezvényen köszöntőt mondott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. A városvezető beszédében ünnepnek nevezte a tárlat létrejöttét, hiszen a járvány a képzőművészeket is nagymértékben sújtotta, így örülni kell annak, hogy most újra együtt lehetnek a műértő közönséggel.

 

Fotó: Rusz Richárd / behir.hu

 

– Polgármesterként örülök annak, hogy a megye és azon belül a városban született, itt vagy a megyében alkotó művészek változatlanul aktívak, szenzibilisek, és igénylik azt, hogy tárlatot rendezzünk számukra – hangsúlyozta. 

A kiállítást Cs. Tóth János nyitotta meg. A művészeti író arról beszélt, hogy a társaság tagjai a legfrissebb alkotásaikat válogatták be a kiállításra, ahol számos stílus és technika képviselteti magát. 

– Azok az alkotók, akiktől megszoktuk, hogy milyen minőségben és milyen karakterben hoznak létre alkotásokat, azt vettem észre, hogy nagyon frissen, nagyon elevenen és valami különös megszállottsággal most olyan friss munkákkal jelentkeztek, amelyek a saját életútjukon belül is fontosak lesznek – részletezte. 

Az Alkotások/Művek '22 című kiállítás február 25-ig tekinthető meg a Csabagyöngye Kulturális Központ nyitvatartási idejében. 

 

További programok »

FEL