Festők a téren - a nemzetközi művésztelep alkotásai a Csabagyöngyében

2018. november 21. 08:39 | Kovács Andrea

A Békéstáji Művészeti Társaság idén nyáron is megrendezte egyhetes művésztáborát, melyen 12  külföldi és környékbeli festőművész vett részt. A tábor ideje alatt Békéscsaba főterén készült alkotásokat a városnak ajánlották fel a művészek. Az ezekből nyílt tárlatot egy hónapig a Csabagyöngye Kulturális Központban lehet megtekinteni.

 

 

A Békéstáji Művészeti Társaság a nemzetközi meghívások viszonzásául immár 14. alkalommal tartotta meg nemzetközi művésztelepét. A 6 külföldi és 6 környékbeli képzőművész 5 napig alkotott Békéscsabán. A  művésztábor leglátványosabb tevékenysége az volt, amikor a Szent István téren a nagyközönség előtt alkottak.

Mint azt Gnandt Jánostól, a Békéstáji Művészeti Társaság elnökétől megtudtuk: a főtéren készült festményeket ezúttal is Békéscsaba önkormányzatának adták át. A 12 alkotás mellett a külföldi művészek plusz egy-egy munkát ajánlottak fel a városnak.

 

Fotó: Tóth Áron

 

Az összesen 18 festményt, Szarvas Péter polgármester a Csabagyöngyében berendezett tárlaton vette át Gnandt Jánostól. A polgármester elmondta: a társaság régóta partnere a városnak és mindig ünnep amikor a Nemzetközi Művészetep résztvevői a főtérre vonulnak és a lakosság előtt közösen alkotnak. A Békéstáji Művészeti Társaság 27 éve alakult meg és alapvető célja a társaságnak, hogy összefogja azokat a környékbeli művészeket, akik saját egyedi látásmódjukat megtartva képesek együtt gondolkodni és alkotni.

Szarvas Péter hozátette:  Békéscsaba városa hálás, amiért a társaság nem engedett célkitűzéséből és a művészek együttműködését támogató szemléletéből. Ezt is jelzi, hogy a közgyűlés múlt héten egyhangúlag szavazta meg a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést a Békéstáji Művészeti Társaságnak.

 

További programok »

Kultúra

FEL