Akik a legdrágábbat áldozták a hazáért – A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

2023. május 26. 15:39 | Csiffáry Zsuzsanna

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emléknapja, ez alkalomból tartott a vármegyeszékhely önkormányzata koszorúzással egybekötött megemlékezést Békéscsabán, a hősök temetőjében pénteken.

"Isten után legszebb és legszentebb név a honvéd-nevezet", hangzott el pénteken délelőtt Petőfi Sándor A honvéd című versének egy részlete a hősök temetőjében. 

– Május utolsó vasárnapján azokra emlékezünk, akik történelmünk során a legdrágábbat, az életüket áldozták a haza védelmében – mondta Mazán-Kovács Ákos, 7. osztályos tanuló, aki  megemlékező beszédével képviselte a Gerlai Általános Iskolát. Ezt követően Bodzás-Bőtsch Levente, Fábián András, Kis Jázmin és Polyák Adél közös produkcióját hallgathatták meg a jelenlévők. 

Fotó:Behir.hu/Such Tamás

Fotó: Such Tamás/behir.hu

Vánsza Pál, a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetségének Békés vármegyei elnöke beszédében nagyapjáról emlékezett meg, aki maga is katona volt az első világháború idején. A megemlékezésen közreműködtek a Magyar Honvédség 4. Területvédelmi Ezred 101. Területvédelmi Zászlóalj katonái. A résztvevők koszorúzással fejezték ki tiszteletüket a hősök előtt. 

Fotó:Behir.hu/Such Tamás

Fotó: Such Tamás/behir.hu

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere stábunknak úgy fogalmazott, hogy a Kárpát-medence sok viszontagságon van túl, a sok nehézség ellenére nemzetünk mégis helyt állt a harcokban. 

Galéria

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL