Aki kérdez: a közönség. Aki válaszol: Bauer Barbara

2024. április 13. 19:10 | Such Tamás

Lukoviczki Anna, a Békés Megyei Könyvtár részlegvezetője beszélgetett a minap Bauer Barbara íróval a Lencsési Könyvtárban. A Meglepetés beszélgetés című est vendége rendhagyóan, a közönség kérdéseire válaszolt.

– Körülbelül húsz kérdést írtam fel egy-egy papirosra, melyeket a nézők egy dobozból fognak kihúzni, és majd felolvassák az írónak – mondta a program előtt Lukoviczki Anna. – A témák leginkább a könyveit érintették, de válaszaiból sok mindent megtudhattunk. Többek között milyen kötődése van a Malévhez, Etyekhez vagy Békéscsabához?

 

Galéria

 

Elárulta, Bauer Barbara Etyeken született, Budapesten tanult; később, a stewardess munkája során megismerte a békéscsabai Valastyán Pált, aki azóta a férje; egy kislányuk született. Közben újságírónak tanult, és kilenc év alatt 27 (!) kötete jelent meg.

– A legnépszerűbb könyve A leggazdagabb árva – folytatta –, amely Wenckheim Krisztina életét dolgozza fel, és ezer szállal kötődik a megyéhez. Ezt a kötetet egyébként szinte ki se lehet kölcsönözni a könyvtárból, mert állandóan „kint” van. Azt tudni kell, Barbara minden munkájához alapos kutatást végez a könyvtárakban, a levéltárakban, illetve körbejárja a helyszíneket. A legfrissebb könyve a Vörös posztó – jegyezte meg.

A Valastyán család mostanság Békéscsabán él.

 

További programok »

Kultúra

Az erődépítészet állt a határmenti múzeumi konferencia középpontjában

„A csabai kastély kutatása. Elődök és erődök – közös hullámhosszon” címmel rendezte meg a Munkácsy Mihály Múzeum a VII. Magyar-Román Határmenti Konferenciát, hétfőn. A tanácskozáson az egykori csabai kastély elhelyezkedésének meghatározása céljából végzett kutatások eredményeit is ismertették.
2024. május 27. 17:48
FEL