Aki a virágot szereti.......több ezer virágot osztottak szét a városháza előtt

2024. április 27. 11:06 | Csiffáry Zsuzsanna

Békéscsaba önkormányzata szombaton 9 órától virágpalánta osztást rendezett a föld napja alkalmából a városháza előtti Szent István téren. Az önkormányzat vezetőinek közreműködésével a korábbi évek hagyományaihoz híven több ezer virág talált gazdára ezen a napon.

Kócs Attila már nem először állt sorba az egynyári virágokért, ugyanis mint mondta, minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy szép környezetet teremtsen otthona körül. A Behir.hu-nak azt is elmondta, hogy kertes házukban kiemelt figyelmet fordítanak a szemet gyönyörködtető, virágzó növényeikre. 

– Virágzó kerti növényeink vannak otthon, amelyeket rendszeresen gondozok, jó minőségű ültetőföldel, természetesen az öntözés sem maradhat el, amelyet a virágok mind-mind meghálálnak. Ugyanakkor ebből egyértelművé válhatott az, hogy csak kerti növényekkel foglalkozunk, nincs haszon növényünk. Rendelkezünk elő- illetve hátsókerttel is, éppen nagy öntözéses rendszer építésében vagyunk benne, készül egy kerti csobogó is – fogalmazott a békéscsabai férfi, aki arra a kérdésünkre, hogy miért szeret virágokkal foglalkozni, a jól ismert közmondással válaszolt: "Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet!"

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A Békéscsaba önkormányzata és Szarvas Péter polgármester közreműködésével megvalósított virágpalánta osztáson az érdeklődők fejenként három növényt vihettek haza. 

– A virágok látványa erősíti a jó érzést az emberekben, és szinte mindenki arcára mosolyt csal. Idén is a Föld napja alkalmából osztottunk szét  3000 darab egynyári növényt a lakók között. Ebben vinka, büdöske, kakasvirág, mézvirág, petúnia szerepelt. Nem rangsoroltuk a lakosság felé, hogy ezeket a virágokat hova helyezhetik el, lehet természetesen közterületre is, de magántulajdont is lehet díszíteni a tőlünk kapott virágpalántákkal – mondta el a városvezető. 

 

Galéria

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Közel egymilliárd forintból fejlesztik az Árpád fürdőt

Sikeres pályázatot nyújtott be a békéscsabai önkormányzat az Árpád fürdő, a Munkácsy Negyed és a CsabaPark fejlesztésére. A beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz részeként 950 millió forint európai uniós támogatásból jönnek létre. A munkálatok várhatóan jövőre kezdődnek és 2026. első felében fejeződnek majd be.
17:36
FEL