Ágyat az anyukáknak: Az Orosházi Kórházba is érkeztek mobil ágyak

2019. január 11. 12:09 | Mikóczy Erika

Bár az Orosházi Kórházban hosszú évek óta megoldott, hogy a beteg gyerek mellett bent lévő szülő is ágyban tud pihenni éjszaka, örömmel fogadták az adományba kapott mobil ágyakat.

Egy sárbogárdi édesapa, Orosvári Zsolt kezdeményezésére indult 2018 novemberében civil akció és gyűjtés azért, hogy a gyerekek kórházi kezelése alatt a szülők méltó körülmények között tudjanak aludni. Az Ágyat az anyukáknak elnevezésű felhíváshoz rengeteg magánember és szervezet csatlakozott, amelynek hatására 2019 január elejére már több mint 4,5 millió forint gyűlt össze, ebből 400 mobil ágyat tudnak vásárolni.

Az önkéntesek az elmúlt hetekben sorra járták az ország kórházait, hogy átadják a mobil ágyakat. A segítők között van az Anyák az Anyákért Alapítvány és a Social Point Alapítvány is. A két szervezet önkéntesei a napokban Orosházára is ellátogattak, és átadtak nyolc új, modern mobil ágyat a csecsemő- és gyermekosztálynak.

Az Orosházi Kórházban megoldott, hogy az édesanya, édesapa vagy egy hozzátartozó bent lehet a beteg gyerek mellett a csecsemő- és gyermekosztályon és a fül-orr-gégészeti részlegen.

– Szerencsére nálunk eddig sem volt gond a szülők elhelyezése, hiszen mind a csecsemő részlegen, mind a nagyobb gyerekek kórtermeiben vannak pótágyak, így a szülők azon tudnak pihenni a bent tartózkodás alatt – mondja dr. Varga Sándor. A gyermekosztály főorvosa azonban nagyon örül az adománynak. – Hasznát vesszük az új ágyaknak, hisz így lehetőségünk nyílik lecserélni a régi, kissé már elhasznált fekvő alkalmatosságokat, ezzel nyújtva nagyobb kényelmet a szülőknek – fogalmaz dr. Varga Sándor.

Az új ágyaknak a nővérek és ápolók is örülnek, elmondásuk szerint könnyen és gyorsan összeállítható és szétszedhető, kis helyet foglal, és ami számukra fontos szempont: a súlya sem nagy.

 

További programok »

Itthon

FEL