Adventi hangverseny Békéscsabán - A zene által közelebb juthatunk Istenhez

2023. december 9. 18:55 | Csiffáry Zsuzsanna

A Békés Megyei Szimfonikus Zenekar adventi hangversennyel készült szombaton az Evangélikus Kistemplomban. Az esten több együttes, illetve Galambos Hajnalka operaénekes is közreműködött.

A rendezvényen Kutyej Pál, evangélikus lelkész üdvözölte a megjelenteket, és kiemelte a zene Istennel összekötő hatalmát. 

– Nagyjaink, elődeink számtalanszor elmélkedtek már azon, hogyan is juthat az ember közelebb Istenhez. Nagyon sokan meggyőződtek arról, hogy a zene ebben segítségünkre lehet – mondta.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

Ezután Lázár Anita konferanszié bemutatta a fellépő együtteseket, az est repertoárját, valamint Rázga Áron karmestert. Az adventi hangversenyen közreműködött a Békéscsabai Bartók Béla Vegyeskar, a Calandrella Kamarakórus és Galambos Hajnalka operaénekes. Mindezt pedig Rázga Áron karmester fogta össze.

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

A fellépő együttesek Georg Friedrich Händel, Felix Mendelssohn Bartholdy, Edward Elgar és Sergey Rachmaninov műveiből válogatták össze a műsor tartalmát. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

További programok »

Kultúra

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán

Hivatalosan is elkezdődött a Munkácsy 180 emlékév Békéscsabán. A festőóriás 180. születésnapja alkalmából megkoszorúzták a művész mellszobrát a Munkácsy Mihály Múzeum kertjében, majd megnyílt az a kiállítás, amely Munkácsy Honfoglalás című festményének két vázlatát mutatja be. Ezzel egy időben a 2024-es év Munkácsy torta pályázat díjazottját is elismerték a nagyközönség előtt.
19:21
FEL