Sérült embereknek adományoz az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete

2020. december 3. 10:47 | behir

A miniszterelnökség és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózata kiválasztotta az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületét is, hogy vegyen részt az Online Adventi Civil Börze kampányban. A kampányidőszak november 23-tól december 23-ig tart.

Az egyesület mottója, hogy a fogyatékkal élő, sérült embert is azonos emberi méltóság, emberi jogok illetik meg, mint a társadalom bármely tagját.

Az egyesület tagjai között olyan családok is megtalálhatók, ahol vagy egyedül neveli értelmi sérült gyermekét az anya, vagy nem tud elhelyezkedni, mivel a beteg gyermeke mellett nem talál munkát. Ezek a családok szinte kivétel nélkül szociálisan hátrányos helyzetben, sokszor halmozottan hátrányos helyzetben élik életüket. Számukra szeretne az egyesület az adományok által segíteni, elsősorban anyagilag.

Amennyiben a segítséget egy-egy rezsiszámla kifizetése jelentené, akkor azt tennék meg, de ha az ünnepek körül száraz élelmiszercsomagot fogad el, akkor ebben segítenének. Ha meleg ebéd befizetése jelentene megoldást néhány hétre, abban nyújtanának segítő kezet. Az egyesület célja személyre szabott segítségnyújtást alkalmazni, mivel így a lehető leghatékonyabban tudják felhasználni az adományokat.

Az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületének kampánycsomagja az alábbi linken érhető el: https://civil.info.hu/kezdolap/kampanyok/index?o=128.

Email: efoeszbekesmegye@invitel.hu

Adószám: 18390076-1-04

Bankszámlaszám: 10918001-00000095-34970009

 

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
19:00
FEL