„Adj egy percet az életért”

2017. szeptember 3. 07:05 | Mikóczy Erika

Az öngyilkosság megelőzésének világnapját minden évben szeptember 10-én tarják az egész világon az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére. Ez alkalomból a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége, a Magyar Pszichológiai Társaság és az ELTE PPK Pszichológiai Intézete szakmai fórumot rendez Budapesten.

Békéscsabán a programhoz kapcsolódva szeptember 7-én, 19 órától a Csabagyöngye Kulturális Központ stégjén gyertyagyújtás lesz, ezzel támogatva az öngyilkosság megelőzését, emlékezve az elveszített szerettekre, segítve az öngyilkosság túlélőit.

Az öngyilkosság megelőzése világnapjának mottója ebben az évben: „Adj egy percet az életért”.

A program célja, hogy felhívják a figyelmet  a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben, hiszen a LESZ statisztikai mutatói szerint a beérkezett több mint 100 000 hívás közül minden harmadikban benne van az öngyilkosság veszélye.

További információ: www.sos116-123.hu

 

 

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL