Ma van az öngyilkosság megelőzésének világnapja – Békéscsabán gyertyát gyújtanak

2019. szeptember 10. 15:24 | behir

Az öngyilkosság megelőzésének világnapját 2003. óta minden évben szeptember 10-én tartják az IASP (International Association for Suicide Prevention) kezdeményezésére a WHO közreműködésével.

 A világnap minden évben más témát tart fókuszban: idén az „Együtt az öngyilkosság ellen” téma került a fókuszba.

A világnapon a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény és a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvány szervezésében gyertyagyújtással emlékeznek az öngyilkosság miatt elhunytakra, és együttérzésüket fejezik ki minden hátrahagyott hozzátartozónak.

Aki részt kíván venni a megemlékezésen, szeptember 10-én, kedden 19.15-től várják Békéscsabán, a városháza előtti téren. Az emlékezéshez minden jelenlévőnek biztosítanak egy-egy szál gyertyát.

További programok »

Itthon

Forgalomkorlátozások a Szarvasi úton – jó ütemben halad a kerékpárút építése

Békéscsaba önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című, projektben készíti el 930 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.
2020. július 5. 19:39
FEL