Absztrakt és elgondolkodtató - Új kiállítás nyílt a Szlovák Kultúra Házában

2020. július 5. 08:08 | D. Nagy Bence

Pásztorné Rita festőművész új kiállítására invitálták a békéscsabaiakat a Szlovák Kultúra Házába szombat délután. Az eseményt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Közel ötven fő várta annak a tárlatnak a megnyitását, amelynek a szervezők a koronavírus-járvány után elsőként adtak helyet a Szlovák Kultúra Házában. A szombati eseményen az alkotó Pásztorné Rita képeit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő méltatta.

– A nyugalmat árasztó tájképektől kezdve az emberalakokon át az absztrakt, elgondolkodtató mondanivalóig minden egyes alkotással más és más világba csöppenhet bele a szemlélő – hangzott el a képviselő megnyitó gondolataiban. Herczeg Tamás – a festőművész kérésére – két verset is felolvasott saját, Világ-váltás című kötetéből.

 

A vörös-fekete képen Jackson Pollock hatása érződik.

 

A ünnepség előtti percekben és a tárlat megnyitását követően a Dobszerda együttes szórakoztatta jelenlévőket, akik közül többen a festőművész baráti és alkotótársi köréből érkeztek az eseményre.

– Az itt látható alkotások több festőművész hatására készültek el, így például a fekete-vörös képek Jackson Pollock csöpögtető technikáját idézik. Ebben a stílusban, úgy érzem, jól ki tudom fejezni magam. Egyébiránt az alkotásokkal úgy vagyok, hogy legalább amíg nekem nem tetszik, addig nincs kész a kép – mondta el a behir.hu kérdésére Pásztorné Rita festőművész.

A kiálltás augusztus 31-ig tekinthető meg.

 

További programok »

Kultúra

„Miért félsz a naptól, baby? A naptól nem kell félni!”

Énekelte többször is a csabai Ifi Casino Blues Kocsmájában az S-Modell zenekar csodálatos, balkezes, raszta hajú gitárosa, Pribil György. A 2013-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt muzsikus sajnos nem domboríthat augusztus 22-én, a főtérre tervezett megabulin. Pedig be nagyon komálta a várost.
2020. augusztus 14. 18:13
FEL