A Vízműs diákoknak tartott előadást Balogh Levente

2023. október 13. 12:00 | Hidvégi Dávid

A Szentkirályi Magyarország Kft. alapítója és elnöke tartott előadást hétfőn a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium vízügyi, környezetvédelmi és fluiduimkitermelő technikus tanulói számára. Balogh Levente vállalkozó karrierjének elindulásáról és a Szentkirályi ásványvízről mesélt a diákoknak.

Nagy volt az érdeklődés a Vízműben hétfőn, az előadóterem színig telt diákokkal. A tanulók közül elsősorban a vízügyi, a környezetvédelmi és a fluiduimkitermelő technikusok voltak jelen, de azokat is beengedték az előadásra, akik az iskola más szakán folytatják tanulmányaikat.

– Az előadást a Csabai Garabonciás Napokhoz kapcsolódóan szerveztük meg, amelyet végül ezen a héten tudtunk megtartani. Az előadásra elsősorban azok a diákok ültek be, akiknek van szakmai kapcsolódása – árulta el a kérdésünkre Hajdú János, az iskola diákja, akit múlt héten a 31 éves Csabai Garabonciás Napokon választottak diákpolgármesterré.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium nem először hívott olyan szakembert, aki a hazai vízügyi helyzetről és vízkészletről beszél a fiatalok számára. A technikum igazgatója elmondta: céljuk, hogy érdekes előadásokon keresztül is oktassák a diákjaikat.

– Múlt hét pénteken például a Magyar Építész Kamara kezdett előadássorozatba. Az első alkalommal egy Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész, Dévényi Sándor tartott előadást a magasépítőknek. Balogh Leventét pedig nemcsak a diákok, hanem a tanári kar is izgatottan várta – emelte ki Schnider György.

 

Az előadás előtt stábunk rendelkezésére állt a Szentkirályi Magyarország Kft. alapítója és elnöke, aki örömét fejezte ki az iránt, hogy ezúttal olyan iskolában ad elő, ahol szakmai kérdéseket is fejtegethet. Mint mondta: egyik kiemelt célja a fiatalok edukálása.

Balogh Levente ismertette: az Európai Ásványvíz Szövetség egy új szabályt alkotott, amely garantálja, hogy a cégek ne fosszák ki az ásványvíz készleteket. Elmondta, hogy a Szentkirályi ásványvíz kútja évi másfélmillió liter hozamú, ez egyedülálló a világon. Hozzátette: körülbelül még 70-80 évre elegendő készlet áll rendelkezésre.

– Már régen megszületett az a szabály, amely szerint csak az adott kút helyszínén lehet palackozni az ásványvizet és akkor lehet nevén nevezni. Egy új szabály nyomán 500 kilométernél messzebb nem utaztathatjuk az ásványvizet. Ez azért van, mert az adott populáció jogosultsága, hogy a saját természeti kincsét fogyassza – fogalmazott.

Hangsúlyozta: cégének nem az eszeveszett terjeszkedés célja, hiszen ő maga is a minőségi élelmiszerek gyártásának és fogyasztásának a híve, amelynek szeretne az úttörője lenni, mivel meglátása szerint Magyarországnak erre van szüksége. Felidézte édesapja egy gondolatát is: az ásványvíz az utolsó olyan csomagolt élelmiszer, amely ősi formájában jut az ember szervezetébe, mindenféle adalék-, színezékanyag és tartósítószer nélkül.

 

Galéria

További programok »

FEL