Hivatalos: a világ legjobb húsos étele a töltött káposzta!

2020. október 29. 15:21 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Idén a koronavírus-járvány mindent felülír és elmaradnak az olyan nagy fesztiválok, mint a Kolbászfesztivál; ezzel együtt a hagyományos, vasárnapi töltött káposzta főzőverseny is. A jellegzetes magyar étel mégis megnyert egy nemzetközi gasztronómiai megmérettetést 2020-ban.

A nemzetközi konyhaművészettel foglalkozó tasteatlas.com meghirdette „A legjobb tradicionális ételek a világon” szavazást, több kategóriában. A magyar konyha pedig igencsak jól szerepelt a megmérettetésen, hiszen összességében a 20. helyre sorolták több mint 63 ezer értékelés alapján. Az olasz konyhát semmi sem söpörhette le az élről, ahogy a hagyományos európai, francia, spanyol, görög konyha is jól szerepelt. Budapest gasztronómiáját a 25. legjobbnak ítélték.

A legjobb desszert kategóriában is sikereket értek el a magyar édességek, hiszen a legjobb száz közé beválasztották a gesztenyepürét, a somlói galuskát és a krémest is, de a zserbó teljesített a legjobban, hiszen az ötödik helyre került, és csak olyan desszertek előzték meg, mint a belga waffel, a német almáspite, az olasz pisztácia fagyi vagy az argentin csokoládétorta.

A hagyományos nemzeti ételek közt 88. helyen a paprikás csirke, míg a 39. helyen a gulyás végezett, ebben a kategóriában az igazi nápolyi Pizza Margherita diadalmasokodott.

A legjobb eredményt a hagyományos, hússal készült ételek kategóriájában magyar étel szerezte meg, hiszen az első, vagyis 63 420 szavazat alapján a leges legjobb a töltött káposzta.

Érdemes elkalandozni a honlap Magyarország ételeit és italait bemutató oldalán is, legalább láthatjuk, mit gondolnak a gasztronómiánkról a hozzánk érkező turisták.

További programok »

FEL