A világ egyik legfontosabb turisztikai célpontján bővíti kapcsolatait a BSZC

2019. december 6. 15:24 | behir

A Békéscsabai Szakképzési Centrum delegációja tenerifei vállalkozásokat látogatott meg és megnézte, hogyan működnek a kinti vendéglátóhelyek.

November 12-e és 19-e között 10 szakképzési szakértő utazott Tenerife szigetére „A Keri felfedezi Európát” című projekt részeként – tájékoztatott közleményében a centrum.

A vendéglátás és turizmus területére fókuszáló út során a résztevők számára színes szakmai programot állított össze a Tenerife Job Training szervező iroda többek között tradicionális sajtgyár, banánültetvény, különböző hotelek, rendezvények, szakképző iskola meglátogatásával.

A tanulmányút alatt a kiutazók bepillantást nyertek a minőséget és tradíciót szem előtt tartó helyi termelők tevékenységébe, nemzetközi színtéren is elismert családi vállalkozásokkal találkoztak. Három-ötcsillagos hoteleket látogattak meg, ahol a konyha működtetése mellett téma volt az animátori programok szervezése, és a  megújuló energiaforrások felhasználásával történő energiafogyasztás a működés során.

A csoport tagjai hasznos szakmai ismeretekkel gazdagodva tértek haza, tapasztalataikat a vendéglátó-ipari, turisztikai képzések szervezése, iskolavezetési és reklámtevékenységek területén is hasznosítani tudják.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum a kanári-szigeteki irodával hosszú távú együttműködést tervez, melynek első lépéseként az Erasmus+ program segítségével vendéglátás-turisztika területén tanuló diákok két hónapos nyári szakmai gyakorlatát szervezi meg tenerifei szállodákban. 

További programok »

Itthon

FEL