A vasúti átjárók veszélyeire hívták fel a figyelmet

2023. május 9. 17:36 | Vincze Attila

Negyedik alkalommal tartottak balesetmegelőzési programot kisiskolásoknak a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron. A "Sínek - Fények - Életek" elnevezésű, keddi esemény középpontjában a vasúti átjárók szabályos megközelítése, és az azokon való áthaladás volt.

Az eseményen a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar állomásfőmöke fogadta a gyerekeket. Sós Imre elmondta, hogy tavaly februárban kezdődött el a balesetmegelőzési program a rendőrség és a MÁV együttműködésével, azóta a sorozat igazodik az évszakokhoz, így az adott időjárási viszonyok alapján ismertetik, mire kell odafigyelni. Szerinte a közlekedési szabályok megismerését nem lehet elég korán elkezdeni. 

– Arra szeretnénk a gyerekeket, illetve a gyerekek által a szülők figyelmét felhívni, hogy rendkívüli módon megemelkedett a közlekedők száma, illetve az autók gyakorisága, nem beszélve arról, hogy az emberek problémája egyre több és ha ez megjelenik például a vezetésben, akkor komoly veszélyeket is rejthet magában – fogalmazott.

A résztvevő tanulók nagy odafigyeléssel hallgatták Kónya Orsolya rendőr őrmester ismeretterjesztő előadását, valamint Bajkai Zsolt, a MÁV balesetvizsgálójának tanulságos beszámolóit a vasúti átjáróban történt szerencsétlenségekkel kapcsolatban. A szlovák iskola pedagógusa a behir.hu-nak kifejtette: mivel a 11-12 éves tanulók nagy része már ismeri a KRESZ-t, ezért a téma iránt komoly érdeklődést mutatnak. 

– Nagyon fontos, hogy a gyerekek tudják azt, milyen szabályok vonatkoznak a vasúti közlekedéssel kapcsolatban az autókra és majd a későbbiekben tudjanak reagálni az esetleges vészhelyzetekre. Ebből fakadóan fontosnak tartom a megelőzést már kis korban elkezdeni – zárta gondolatait Loposné Natália.

 

Galéria

További programok »

FEL