A vártnál is több volgamenti hérics nő megyénkben

2018. április 18. 14:34 | behir

Idén a korábbi évekhez képest jóval több a tavaszi hérics a Körös-Maros Nemzeti Parkban a Kígyósi-pusztán, ez pedig elsősorban a megfelelő természetvédelmi kezelésnek köszönhető.
 
A közelmúltban elvégzett GPS-es felmérés adatai rendkívül bíztatóak: 249 virágzó és több mint 300 nem virágzó tövet (ebben a magoncok is benne vannak) regisztráltak a Körös-Maros Nemzeti Park munkatársai – írja honlapján az igazgatóság. Ez a szám azt mutatja, hogy az utóbbi években tapasztalt egyenletes növekedés nemcsak folytatódott, hanem ebben az évben ugrásszerű gyarapodás is bekövetkezett.
 
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság nagy gondot fordít a Kígyósi-puszta védett tavaszi héricsállományának megóvására. A tavaszi virágzást követően minden évben lekaszálják a területet, majd nyár végétől késő őszig szürke marhákkal legeltetik. Az állatok taposásukkal megbolygatják a földet, ezzel megkönnyítik a tavaszi hérics elszórt magvainak kikelését.

További programok »

Itthon

Két baleset történt Gyula közelében július 8-án

Szerda délelőtt, Gyula Szanazug részén a Kettős-Körös partjáról egy személygépkocsi a folyóba csúszott. Délután Gyulán, a 44-es főút elkerülő szakaszán, az Újkígyósi elágazás irányába egy platós kisteherautó személygépkocsival ütközött.
2020. július 9. 17:48
FEL