A vármegyei vállalkozókat díjazta az iparkamara

2023. május 25. 18:36 | Vincze Attila

Kiosztotta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége az év vállalkozói díjait csütörtökön. Az elismeréseket a szervezet éves záróközgyűlésén a Békés Vármegyei Kormányhivatalban vehették át a kitüntetettek.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az eseményen elmondta, hogy a díjaknak nagy respektje van a vállalkozók körében, hiszen mindenki örömmel veszi, ha elismerik a teljesítményét. Orosz Tivadar hangsúlyozta, hogy a kitüntetések odaítélésénél a vállalkozás teljesítményén, múltján, illetve helyi jelentőségén túl a kamarai aktivitást is figyelembe veszik. 

 

 

– A vállalkozóknál mindenképpen ki kell még emelni azt is, hogy tanulókat foglalkoztatnak és e tekintetben is mindegyik vállalkozó példás múlttal rendelkezik, tehát nagyon fontos, hogy a szakképzésben jelentős segítséget nyújt – fogalmazott. 

 

 

"Az Év Békés Megyei Kamarai Vállalkozója 2022" díj kitüntetettje Havasi Csaba, a Linamar Hungary Zrt. vezérigazgatója lett. Havasi Csaba Drezdában szerszámgép-tervezést tanult a műszaki egyetemen 1980-tól. Miután végzett, Tatabányán dolgozott gépgyártásban, majd 1987-ben Kanadában, a Linamarnál folytatta a pályafutását. Amikor a Linamar megvette a Mezőgépet Orosházán, illetve később Békéscsabán, akkor visszatért Magyarországra, hogy erősítse az itteni menedzsmentet. Havasi Csaba 2016. május 27-től a zrt. vezérigazgatója, cégcsoport szinten Vice President of Operation pozíciót tölt be. Havasi Csaba három gyerek édesapja, gyermekei más a területen dolgoznak.

 

 

„Az Év Békés Megyei Ipari Vállalkozása 2022” díj kitüntetettje az Electraplan Termelő Kft. lett. Az elismerés a cég ügyvezetője és tulajdonosa, Kincses János vette át. Az Electraplan Termelő Kft. 1994 kezdte meg működését Magyarország területén érdi központtal és 3 telephellyel, melyek közül a vésztői a legnagyobb. Jelenleg az Electraplan Kft. Magyarországon a földre telepíthető napelemes tartószerkezetek gyártói közül az egyik legnagyobb.

 

 

„Az Év Békés Megyei Kereskedője, Szolgáltatója 2022” díj kitüntetettje, Jámbor Rudolf egyéni vállalkozó lett. Orosháza egyik legnépszerűbb kereskedője 1951-ben született Szentetornyán. Édesapja kovács, bádogos volt, édesanyja pedig nevelte hat gyermekét. Élete egyik legmeghatározóbb éve 1965 volt, amikor pályát kellett választania. Először a papír-írószer boltba jelentkezett, de miután kiderült, hogy a méteráru boltba csak és kizárólag fiú tanuló kell, a textil mellett döntött. A középiskolában aztán az addigi közepes és jó tanulóból kiváló lett, sőt országos tanulmányi versenyt nyert és ízig-vérig “rőfös” vált belőle. Az első saját üzletét 1987-ben nyitotta meg, szolid, de jó készlettel, majd ezt követte 1992-ben Hódmezővásárhelyen egy méter- és lakástextil, aztán 2001-ben Orosházán egy lakástextil bolt, amely mellett varrodát is üzemeltetnek. Az ország tíz különböző pontján van vagy volt üzlete, amelyek többsége ma is működik.

 

 

„Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozója 2022” díj kitüntetettje, Lukoviczky György egyéni vállalkozó lett. Lukoviczky György központi fűtés-, gázvezeték és készülék- és vízvezetékszerelő mester 1969 és 1972 között tanult Békéscsabán, a 611. számú szakmunkásképzőben. 1975-ben központi fűtésszerelő-, 1985-ben gázvezeték és készülékszerelő mestervizsgát tett, 2008-ban érettségi bizonyítványt szerzett. Lukovczky György 1979 óta kisiparos, illetve egyéni vállalkozó. 1979-től a békéscsabai KISOSZ, később a békéscsabai ipartestület tagja, 2005-2010 között a Békéscsabai Ipartestület alelnöke, 2010-től elnöke, 2015-től az IPOSZ Országos Szövetségének, illetve a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagja, 2020-tól a kamara elnökségi tagja. Több elismeréssel büszkélkedhet: az IPOSZ-tól 2004-ben ezüstkoszorús mester címet, 2005-ben 25 éves ezüstgyűrűt, 2008-ban aranykoszorús mester címet, 2015-ben az ipar megalakulásának 25. évfordulójára elismerő oklevelet, 2019-ben 40 éves aranygyűrűt vehetett át. A Vállalkozók Országos Szövetsége 2013-ban az év Békés megyei víz- gázszerelőjének választotta.

További programok »

FEL