A kiváló gyakorlati oktatóhelyeket és szakembereket díjazták Békéscsabán

2022. december 22. 19:42 | Vincze Attila

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Bizottsága kiosztotta a „Kiváló Duális Képzőhely”, valamint az „Év Gyakorlati Oktatója” díjakat csütörtökön, Békéscsabán. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt években elmaradt rendezvényen ezúttal 2019-ig visszamenően kaptak kitüntetéseket a kiváló gyakorlati oktatóhely címet elnyert vállalkozások.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara évek óta keresi azokat a kiváló gyakorlati képzőhelyeket, illetve a képzőrendszer átalakítása miatt idén már a kiváló duális oktatóhelynek átnevezett vállalkozásokat, amelyek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az utánpótlásképzésben. Hatos Istvánné, a BMKIK Szakképzési Bizottságának elnöke a behir.hu-nak elmondta, hogy a kitüntetetteket szeretnék példaként állítani a hasonló vállalkozások elé, valamint elismerni a munkájukat ebben a felelősségteljes tevékenységben. Mint fogalmazott, a koronavírus-járvány miatt elmaradt díjátadókat pótolván, az idei évben a 2019, 2020 és 2021-es kitüntetéseket is átadta a kamara, így ezúttal összesen 24 elismerést osztottak ki az est folyamán. 

– Most először egy olyan jelentős kitüntetést is ki tudunk osztani, amellyel az "Év Gyakorlati Oktatóját" ismerjük el, azt a személyt, aki a legtöbbet tett a személyében és akár vállalkozásában is a diákok szakmai képzéséért, a saját szakmája fejlesztéséért, népszerűsítéséért, képezve önmagát és a szakmai utánpótlást – emelte ki. 

A 2020-ban alapított „Év Gyakorlati Oktatója” díjat idén Szűcs Lajos, a Linamar Hungary Zrt. fémipari szakoktatója kapta, akit saját bevallása szerint meglepett az elismerés. 

– Nem számítottam rá egyáltalán, hogy ilyen díjazásban fogok részesülni és nagyon meghatódtam, számomra ez egy nagyon nagy sikert jelent, hogy elismerik a közel 13 éves munkámat, ugyanis akkor kezdtem el ezt a programot és azóta is töretlenül csináljuk. Természetesen a díj nem csak egyedül az én érdemem, mert nagyon sok kollégám foglalkozik ezzel, illetve dolgozik a kezünk alá – zárta gondolatait a szakember. 

További programok »

Gazdaság

Keddig lehet beadni az adóbevallást

Hétmilliárd forinttal többet ajánlottak fel az adózók a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékából a mostani bevallásukban, mint tavaly, az eSZJA portálra belépők száma pedig meghaladta a 4 milliót - közölte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, szombaton az MTI-vel.
2024. május 19. 08:12
FEL