A tartós hideg miatt veszélybe kerülhetnek a vízórák

2018. március 1. 12:34 | Szendi Rita

Veszélybe kerülhetnek a vízmérő órák a tartósan hideg időjárás miatt! Az elmúlt hétvégén eddig négy bejelentés érkezett, azóta azonban hidegebbre fordult az idő. A szolgáltató szerint még nincs késő megtenni az óvintézkedéséket, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy mindenki védje az eszközt, mert a felmerülő költségek a fogyasztót terhelik.

A tartós hideg komoly károkat okozhat elsősorban az aknákban vagy a fűtetlen pincékben lévő vízmérőkben, de a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.

-Észlelni úgy lehet leginkább, hogy ha az ingatlanon belül nyomás csökkenést érzünk. Érdemes ilyen időjárás során a vízóra aknát, illetve a vízmérőt rendszeresen ellenőrizni. Ha megnézzük a vízóraaknában is vízfolyást tapasztalunk, akkor valószínűleg elfagyott a mérő és ömlik belőle a víz - mondta el az Alföldvíz Zrt.  ivóvíz ágazatvezetője,  Szaszák Albert.

Fontos tudni, hogy az elfagyás miatt felmerülő költségek a fogyasztót terhelik – mondta el a szakember.

- A meteorológusok az elkövetkezendő napokban még a mostaninál s hidegebbet mondanak, ezért érdemes – aki eddig nem tette – menjen ki, nézze meg a vízmérőjét. Ez főleg azoknál az ingatlanoknál, ahol kint van vízmérő, bár ami fűtetlen helyiségben van, azt is érdemes megnézni - fogalmazott az Alföldvíz Zrt. kommunikációs munkatársa, Diós Zsolt.

Az Alföldvíz munkatárai szerint még nem késő megtenni a szükséges óvintézkedések, ami még megvédheti a vízmérőket és a vízvezetékeket az elfagyástól.

 

 

FEL