A Sport Legyen a Tied!

2016. október 4. 17:31 | behir.hu

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága tavaly indította el „A Sport Legyen a Tied!” programot. A Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával útnak induló program 2016 utolsó előtti állomásaként Békéscsabára látogatott, ahol ezúttal is számos sportágat próbálhattak ki a fiatalok a röplabdától a cselgáncsig.

A háromszoros bajnok női röplabdások bemutatójával indult a sorozat békéscsabai állomása. A városi sportcsarnok lelátóját megtöltő fiatalok előbb megnézhették a nagyokat, majd pár perccel később már ők is a küzdőtéren játszhattak a kedvencekkel. Házigazdaként Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, a város mindig büszke volt a sportolóira és hozzátette, a jelenben is vannak olyan sportolók, akik példaként állhatnak a fiatalok előtt. A rendezvényen Márton Anita, olimpiai bronzérmes súlylökő is megjelent, aki szorgalmasan osztotta az autogramokat a kígyózó sorokban érkező gyerekeknek. Az atléta bízik abban, hogy eredményeivel kedvet csinálhat a fiataloknak a sportoláshoz, az atlétikához, azon belül pedig a súlylökéshez.

- Mindig azokat a sportokat visszük el az ország nagyvárosaiba, amelyek a környéken népszerű és eredményes. A rendezvényen a helyi bajnokok is tiszteletüket teszik, akiket a fiatalok a legnagyobb versenyeken a tévében látnak. Magyarországon ebben az évben is több példakép született, többek között az olimpiának köszönhetően, őket is el kell hozni a gyerekeknek – emelte ki Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke hangsúlyozta, azokat a sportágakat viszik közelebb a gyerekekhez, amelyekben tradicionálisan jól szerepelnek a magyar sportolók. Hozzátette, a program folytatásaként elmennek az iskolákba, ahol célzottan, két-három sportágra helyezik a hangsúlyt, emellett pedig az intézményeket új sporteszközökkel is támogatják.
 

FEL