A Rokodál betörte a Lencsésit

2020. május 31. 20:49 | Such Tamás

Ma fény derül minden titokra! címmel kétállomásos minitúrába fogott vasárnap, azaz gyermeknapon a Békéscsabai Napsugár Bábszínház házizenekara. A Rokodál kora délután a Lencsési kosárpályán, azt követően a Jókai színház előtti téren domborított. (Mi a kosárpályára látogattunk el.)

„Ugye, ha a nézők nem jönnek a bábszínházba, akkor bábszínház jön a nézőkhöz” – ezzel a remek felvezetővel köszöntötte Soós Emőke a percről-percre növekvő nézősereget. Majd nyomban hozzátette, már nagyon-nagyon hiányoznak nekik a gyerekek.

 

A Rokodál zenekar

Amíg csillog a szemük...

 

Formabontóan javallom, bemutatom a megye legszerényebb supergroupját: Balázs Csongor (ének, gitár); Lenkefi Zoltán (basszusgitár); Lovas Gábor (minden, de tényleg!, most: kobza, mandolin, szopránszaxofon, furulyák) Rákóczi Tóni (ütősök); Soós Emőke (ének, szoknyalibbentés).

S ahogy muzsikáltak a flaszteren, én pedig forogva keringtem körülöttük a pályán, be jó volt egy-egy hangszeresnél egy kicsit elcsapni az időt (például miközben Tóni fütyülve szegelt a dobon, mellette kolompolt, csörgőzött – tehát a négy végtagja vagy ötfelé függetlenített… és az embernek még volt ideje énekelni is; vagy Zoli olyan hihetetlenül sajátos basszusfutamokat tolt a gépen… miközben sosem tanult „bőgőzni” – én dicsérhetem, nekem nem a főnököm :))

 

A Rokodál zenekar

Rákóczi Tóni, Újkígyós Phil Collinsa

 

Emőke pedig a szokásos gyöngy-hajlításain felül, csípőből tolta az egyedül csak rá jellemző öniróniát, például amikor levette az álbajszát, megmutatta, hogy már a sajátja is kinőtt (miközben nem is). Erre Lovas Gabi rávágta, a karantén alatt az élesztő és a borotva volt a hiánycikk.

 

Galéria

 

Mire sátrat bontott a Rokodál: téren-vízen-levegőbe-fán-mászókán-dombon-lejtőn lógtak, s lejtettek a skacok a… sajnos az első flashre stílusidegen muzsikára, mert valljuk be, az ilyen autentikus dallamok elég ritkán csendülnek fel a rádiókészülékeinkben (max. a hajnali órákban).

Emőék betörték a Lencsésit.

A Jókai színház előtti térmurit követően pedig csak begurították a cuccot a szomszédos a bábszínházba, amely hamarosan visszaáll a régi sínpályájára.

 

Lenkefi Zoltán háta

 

Valaki látta Lenkefi Zolit délben a kosárpályán. Nem ő volt. Csak a szelleme...

További programok »

FEL