A rendőrség buszokat és tehergépjárműveket ellenőriz vasárnapig

2019. október 17. 15:40 | Hidvégi Dávid

A hatóságok október 14-e és október 20-a között Európa szerte elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálják.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának éves ellenőrzési terve alapján dolgoznak. Szombati Andrea hozzátette: a szabálytalanságok növelik a balesetek kockázatát, így érdemes kiszűrni azokat. Céljuk a szemléletváltás, nem pedig a büntetés, hiszen a Tispol ellenőrzéseket előre bejelenti a rendőrség.

– A közlekedési balesetek számát, illetve a súlyosságát nézve azt látjuk, hogy ha autóbusz vagy tehergépkocsi vesz részt egy ütközésben, és ha az nem egy rendkívül alacsony sebességnél bekövetkező koccanás, hanem valamilyen más jellegű baleset, akkor ezeknek a baleseteknek rendre több sérültjük van. Az autóbuszokon eleve többen utaznak. Ha tehergépkocsi ütközik kerékpárossal vagy kisebb járművel, például személygépkocsival, annak is rendszerint súlyos a következménye – fogalmazott Szombati Andrea.

További programok »

Itthon

Jakab: „A békési melós 140 ezerrel kap kevesebbet, mint a fővárosi kollégája”

Egy Békés megyei munkája is ér annyit, mint bárki másé Európában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfő délután, a békéscsabai Petőfi ligetben Jakab Péter, az előválasztás miniszterelnök-jelöltje, és Stummer János országgyűlési képviselő, aki az ellenzéki előválasztáson Békés megye 1. számú választókerületében indul.
2021. június 21. 17:02
FEL