A promóció promóciója

2020. június 29. 18:49 | Sipos Gábor

Két napos promóciós forgatást rendez a Romis Film Bélmegyeren. A Békés megyei helyszín nem véletlen. A produkciós cég számos sorozatának Békés megyét választotta helyszínéül a közelmúltban, de a jövőben is tervez forgatást a Viharsarokban. Itt készül az ősszel induló streamszolgáltatás, a Romis TV promóciós anyaga is a napokban.

Csöndet kérek! Indul a forgatás! - hangzott el a kiáltás a bélmegyeri kultúrház bejárata előtt a hétfői forróságban. A mintegy harminc fős stáb elhalkult, mindenki tette a dolgát az előzetes egyeztetés alapján. Nincs kiabálás, feszültség, kapkodás. Amíg a stáb egy része dolgozik, a többiek már a következő jelenet előkészítésén tevékenykednek. Smink, ruha-, hang- és kamerapróba. Minden résztvevő mosollyal az arcán tevékenykedik.

- Ez pont az ellenkezője annak, amit egykor a mentoromnál, egy olasz rendezőnél tapasztaltam – mondta Varga Ádám producer, a családias hangulat firtatására adott válaszában. De erről majd később!

A tervek szerint a Romis TV az őszi hónapokban kezdi meg 24 órás streamszolgáltatását, azaz az internetkapcsolattal rendelkező előfizetők korlátlan mennyiségben nézhetik a saját és a koprodukciós partnerek sorozatait, filmjeit. A műfajokat tekintve a dokumentumfilm, a reality, a családi és történelmi alkotások alkotják a szolgáltatás gerincét.

A neves magyar színészeket felvonultató új szolgáltatás egyik „arca” Reviczky Gábor. A Kossuth-díjas színművész sokszínűségét már megtapasztalhatta a közönség. Jól érzi magát a színpadon, a kamerák előtt, de nem jön zavarba sem fakanállal, sem horgászbottal a kezében.

- Tulajdonképpen az mindig jó, ha más közegbe kerül az ember. Ezekben a sorozatokban én vagyok a kérdező, igyekszem naivan érdeklődni a témák iránt és olyat kérdezni, ami a nézőt is érdekli. Természetesnek kell lenni ilyen szituációban is, hisz olyan dolgokkal foglalkozunk, mint például a hungarikumokat bemutató sorozat. Eddig négy részt forgattunk le a 75 hungarikumból. Ott van például a pálinkával foglalkozó rész, az is természetközeli, hisz gyümölcsből van – mosolyog a szemével Reviczky Gábor.

 

 

Bár a sokoldalú színésztől nem áll távol az internetes technológia, önmagáról még sosem töltött fel semmit a netre.

- Én ezzel nem foglalkozom, de pozitívan tekintek rá. Még sosem töltöttem fel semmit önmagamról a videómegosztó oldalra, annak ellenére, hogy ezt bizonyos televíziók megteszik, persze el nem ítélhető módon. Van olyan vers, amit én mondtam fel és 790 ezer megtekintésnél tart. Elmondtam egy együttes dalszövegét versként és egy nap alatt közel félmillióan látták. A videómegosztó hét dollárt fizet ezer megtekintésenként, ez disznóság, hogy ilyen részről semmibe vesznek - tette hozzá.

A promóciós forgatásra párjával és kisgyermekével érkezett Szabó-Kulcsár Edina. Cseppet sem egyszerű egy pár hónapos gyermek édesanyjaként ilyen, komoly igénybevétellel járó forgatásra járni, éppen ezért mindketten kiemelték, hogy nagyon sokat köszönhetnek a családjuknak.

- Nemcsak ebben a projektben, hanem számos másikban is benne vagyunk, ehhez már a két kezünk sem elég. Gyerekekkel együtt oldjuk meg, hogy teljes erőbedobással vegyünk részt mindenhol. A családunk nélkül ezek kivitelezhetetlenek lennének. A mamák és a nagypapák is kiveszik a részüket, de most a húgom kísért el bennünket erre a forgatásra – hangsúlyozta az egykori szépségkirálynő.

 

 

- Ez egy olyan közös vállalkozás, ami megkoronázza a Romis Film vállalattal a negyedik éve tartó közös munkánkat – veszi át a szót Szabó (Csuti) András. – Elmondhatatlanul nagy büszkeség, hogy a feleségem egy sorozatban szerepel egy Kossuth-díjas színművésszel. Határtalanul nagy az öröm, hogy a kapcsolatunk túlmutat egy egyszerű munkakapcsolatnál és ez igaz a projekt összes résztvevőjére, legyen az sminkes, világosító vagy rendező – nyilatkozta Csuti, aki maga is aktív szereplője egy készülő, az esküvőket bemutató sorozatnak.

Visszatérve a cikk elején megemlített olasz mentorra, azok a forgatások a 3. Világháború hangulatát idézték Varga Ádám producert szerint.

- Akkor, azokon a forgatásokon azt láttam, hogy az alkotói közösséget rendkívül megbontotta az a hangulat. Itt művészemberekkel dolgozik az ember, írókkal, operatőrökkel. Mindenki a szívét-lelkét beleteszi, tehát emberszámba kell őket venni. Igyekszünk családias hangulatot kialakítani, erre törekszünk. Nem jelenti azt, hogy néha nincsenek viharok, de az esetek többségében meg tudunk maradni az emberi közegben – nyilatkozta a Romis Mozi producere.

 

 

- A Romis TV nyitónapja október 7-én lesz. Ma Magyarországon a streamingszolgáltatók többek között arról szólnak, hogy dokumentumfilmeket leszinkronizálnak és elérhetővé teszik. Ez nálunk is működik, ellenben mi abban erősítünk, hogy nagyon sok saját tartalmat fogunk gyártani. Saját beszélgetős és dokumentumsorozataink lesznek, illetve például készül egy lagzi showműsor. Igyekszünk a nagy szolgáltatóknál egyénibb tartalmakat adni és támaszkodunk a magyar érdeklődésre - emelte ki Varga Ádám.

A napi 24 órában elérhető szolgáltatás már az induláskor sok meglepetéssel készül és az előzetes hírek szerint még számos egyedi koncepcióval rendelkező reality sorozattal várja nézőit.

 

Galéria

További programok »

FEL