A nyári szünet előtti utolsó közgyűlést értékelte az MSZP

A városi ingatlanok eladását, valamint a nyertes pályázatok visszaadásával kapcsolatos döntéseket emelte ki az MSZP önkormányzati képviselője a júniusi közgyűlést követő sajtótájékoztatón. Emellett Miklós Attila Békéscsaba idegenforgalmának fejlesztési lehetőségeiről is beszélt pénteken.

 

 

A közgyűlés júniusi ülésén döntött két, a város tulajdonában lévő üdülő eladásáról. Miklós Attila szerint ez csupán ideig-óráig megoldás a költségvetési hiány pótlására.

– Ez lassan a vég, a családi ezüstöt kezdi el kiárulni a város. Azt gondolom, jól meg kell néznünk azt, hogy milyen vagyontárgyaink vannak még, amelyek értékesíthetőek, hiszen akkor, ha azokat eladjuk, a költségvetés lyukait még be lehet foldozni az aktuális évben, de a következő évben valamiből elő kell teremteni ugyanezeket a forrásokat – fejtette ki az MSZP önkormányzati képviselője.

A szocialista politikus úgy véli, hogy a nyertes uniós pályázatok hosszú távú megoldást jelenthetnek. Ugyanakkor hozzátette: akadnak olyan beruházások is, amelyek a munkabérek és az anyagköltségek áremelkedése miatt nem valósulnak meg.

– A pályázati források lehívásánál már ott tartunk, hogy néhány pályázatot nem is hívunk le, mert az elmúlt évek alapanyag drágulása miatt nem tudjuk önerőből finanszírozni ezeket a pályázatokat. Vagyis visszaadunk néhány pályázatot. Ez is kedvezőtlen folyamat, ahova beavatkozni kell, ez nem békéscsabai sajátosság, erre generálisan kell megoldást találnia a kormánynak – hangoztatta Miklós Attila.

A képviselő hangsúlyozta: a város nevezetességeinek fejlesztésével és a szolgáltatások színvonalának emelésével vonzóbbá lehetne tenni Békéscsabát a turisták körében, ezzel pedig a költségvetés is stabilabbá válhatna.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,