A nap sztorija – Ózdról a csúcsra, Majka 39 éves

2018. augusztus 5. 09:33 | Diós Zsolt

A behir.hu időutazó rovatának mai főszereplője egy 1978-ban készült csehszlovák gyermek sci-fi, a Csillagok küldötte bilifejű főszereplő kislányáról, Majkáról kapta a becenevét. Hősünk, az ózdi srác az egyetlen hazánkban, aki a valóságshow-szerepből ki tudott törni, úgy, hogy meg sem nyerte a szériát. Majoros Péter azért egyedülálló jelensége a magyar médiavilágnak, mert igazán azokban a dolgokban jó, melyeket soha nem tanult. Ösztönből lett műsorvezető és énekes. Utóbbiban az egyik legkeresettebb az országban. Ismerjük meg pályafutását!

 

 

Kezdetek

Majoros Péter, ismertebb nevén Majka napra pontosan 39 esztendeje, 1979. augusztus 5-én látta meg a napvilágot Ózdon. Itt végezte el általános iskolai tanulmányait, ahol olvasási versenyekre járt, majd épületvillamossági szerelőnek és számítógépes adatrögzítőnek tanult tovább.

A csehszlovák Majka (forrás: retromeseklub.hu)

Saját bevallása szerint sokat tengődött dologtanul szülővárosában, többnyire az utcán töltötte az idejét. Próbálkozott a labdarúgásból megélni, több, de inkább kevesebb sikerrel.

22 évesen arra készült, hogy Kanadába megy dolgozni, de az élet, vagyis a halál közbeszólt. Egy esti meccsnézés közben meghalt mellette az édesapja. A sajnálatos esemény miatt itthon maradt és jelentkezett a ValóVilág első szériájába. Bizonyára kevesen emlékeznek rá, de volt egy kis bonyodalom az induláskor, ugyanis a TV2 beperelte az RTL-t azzal, hogy egyszerűen lenyúlták a náluk futó importshow-t, a Big Brother-t. Ilyen előzményekkel indult 2002-ben hősünk pályafutása.

 

 

A villalakó

13 évesen (forrás: Majka/Instagram)

A meghirdetett időponttól eltérve, némi csúszással indult el 2002-ben az RTL Klub valóság-showja, a roppant kreatív nevű ValóVilág. Hősünk az utolsók között került be a villába. Viszont egészen a döntőig húzta. Ott a három vidéki srác mérte össze azt a valamijét, ami egy ilyen műsorban szükséges. A három közül az első kieső a mezőtúri Oki volt, aki sokat tett azért, hogy mára elfelejtse az ország. A mindent eldöntő szavazás során ózdi hősünk alulmaradt az atyánkfia, békéscsabai Mészáros Szabolccsal szemben. A győztesről annyit tudtunk meg később, hogy az MSZP üdvöskéje volt, de feladta a politikát és rendőrnek állt. Nem így Majka.

 

Az énekes

Ezzel egy időben beindult előadóművészi vagy ha úgy tetszik, énekesi pályafutása. Még a villában haverkodott össze Dopeman-nel, és a show után közös lemezt készítettek. Így Majka 2003-ban tagja lett Dopeman bandájának, a La Mafia Familának, és a főnök irányításával Londonban rögzítette bemutatkozó lemezét, amely 2003-ban Az ózdi hős címmel jelent meg Magyarországon. A CD fél éven belül aranylemez lett, és Hősünk a Bravo OTTO-díjátadó gáláról a legjobb hazai rapper díjával térhetett haza.  Az albumról két kislemez jelent meg: a Kiszavazó show és a Dopemannel készült Dolgok.

Második albuma 2004-ben jelent meg Történt, ami történt címmel, immáron Dopeman nélkül. Az albumról 4 darab kislemezt jelentetett meg Majka, ebből kettő Tyson-nal készült. A Mondd, ami fáj című dalt jelölték a VIVA Comet díjra is és megnyerték a legjobb videoklip kategória Comet gömbjét.

2007-ben jelent meg harmadik albuma Húz a szívem haza címmel. Az albumról három kislemezt jelentettek meg, ebből az egyik a Csak méreg című dal. 2008-ban látott napvilágot a következő kislemez, ami egy Pokolgép szám feldolgozása, az Ítélet helyett, melyben közreműködött Tyson, Pápai Joci és Game. 2009-ben jelent meg a harmadik kislemez, az Érezd, ami szintén Pápai Jocival készült.

2012-ben jelent meg hősünk negyedik stúdióalbuma, Belehalok címmel, melyen közreműködött BLR és Curtis. A címadó dal a 2010-es évek leghallgatottabb hazai dala, a YouTube-n már 52 millió megtekintés felett jár. Az album elkészítésében a jóbarát, Pápai Joci is segédkezett. Az album sikerét követően Majka főként Curtissel dolgozott együtt az élő fellépéseken.

 

 

2014-ben Dynamic-al közös produkcióval is jelentkeztek a Megy a Boogie című dallal, amely nem aratott osztatlan sikert. A Magyar Vagyok című dal 2014 szeptemberében jelent meg és olyan sztárok működtek közre a videoklip elkészítésében, mint Sorel, BLR vagy Fatima.

2015-ben jelent meg Pápai Jocival a közös dala, a Mikor a test örexik.

2017 elején Majkáék a Hatodik emelet című dalban dolgoztak először Király Viktorral, de nem utoljára.

A múlt héten jelent meg a hármas legújabb szerzeménye, a Füttyös, ami három nap alatt átlépte az egymilliós nézettséget.

 

 

 

A tévés személyiség és egyebek

Extrovertált hősünk a showban olyan oldalát mutatta meg, melyre nagy szüksége volt a csatornának, ezért felkérték a ValóVilág 2. szériájához készülő háttérműsor, a BeleValó Világ vezetésére. Mivel jól vette az akadályt, így egyre több feladatot bíztak rá.

 

A kamera előtt (forrás: blikk.hu)

 

2006-ban csatlakozott csatlakozott a Danubius Csili stábjához, ám egy év után távozott. 2007-től egy éven át a Viasat 3 műsorvezetőjeként kereste a kenyerét.

2010-ben igazolta le és foglalkoztatja azóta is a TV2. Először az Ezek megőrültek című tudományos magazint vezette, az újkígyósi születésű (és jobb sorsra érdemes – a szerk.Rákóczi Ferenccel. 2011-től Liptai Claudiával vezette A nagy duett című műsort.

2014-ben a Super TV2-től saját műsort kapott NaNee! címmel, amelyben intim és kényes kérdéseket tehet fel azoknak a sztároknak, akik vállalkoznak rá. Szintén ebben az évben  kapott újra helyet zsűritagként a Sztárban Sztár című showműsorban.

Műsorvezetőként bizonyított Ördög Nóra mellett a Rising Star-ban, majd 2015-ben újra az Ezek Megőrültek című műsor házigazdájaként tűnt fel Till Attila oldalán.

2016-ban Ördög Nórával vezette a Star Academy című tehetségkutatót. 2017 januárjában kapta meg az 50 milliós játszma műsorvezetőjének szerepét.

 

 

Magánélete

Marián, Dundiks Olivér és Majkapapa (forrás: borsonline.hu)

Hősünk Dopemannal kötött barátsága az évek során meggyengült, és számtalan viszály alakult ki kettejük között, amelytől az egész bulvármédia zengett.
Majka igazi nőcsábászként ismertes a celebvilágban. Olyan hírességek fordultak meg az oldalán, mint a Barátok közt sztárja, Kiss Ramóna vagy éppen Debreceni Zita. Ám úgy tűnik, hogy 2011-ben megtalálta az igazit, választottja a modell Hornyák Hajnalka, ismertebb nevén Dundika.

A celebpár első gyermeke Marián 2011. november 11-én jött a világra, második gyermekük, Olivér pedig 2016. április 12-én született meg.

Hősünk néhány hete elveszítette édesanyját.

 

Isten éltesse Majoros Pétert!

További programok »

FEL