A nap sztorija – Ördög Nóra 37 éves

2018. szeptember 8. 14:39 | Diós Zsolt

A kereskedelmi televíziózás napszámosai közül a legtöbben kényszeredetten vigyorognak és azt olvassuk le az arcukról, hogy legyünk már túl ezen a műsoron, utána hadd fáradjak a kasszához. Kevesen tudnak őszintén mosolyogni és élvezni azt, amihez a nevüket, az arcukat adják. A behir.hu napi rovatában ma az utóbbiak közül mutatunk be egy szereplőt. Ismerjük meg Ördög Nóra pályafutását, aki azért is szimpatikus, mert vidékről indulva hódította meg az országot. Tartsanak velünk!

 

Mórahalomtól a fővárosig

 

Kisgyerekként (forrás: life.hu)

Ördög Nóra napra pontosan 37 esztendeje, 1981. szeptember 8-án látta meg a napvilágot Mórahalmon.

Az általános iskolát szülővárosában, a Móra Ferenc Általános Iskolában végezte. Gyermekkorában jazz-balettozott, majd tíz évig versenytáncolt. Középiskolai tanulmányait a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban végezte Szegeden, és itt is érettségizett. A Budapesti Gazdasági Főiskolán szerzett diplomát.
Pályáját egy szegedi kábeltelevíziónál kezdte, ezután került az RTL Klubhoz gyakornokként. Emellett Mórahalmon színházi előadásokban is játszott. Egy öccse van, Árpád, aki – nővére segítségével – szintén a médiában helyezkedett el.

 

Kereskedelmi kanális 1.

 

Először a képernyőn (forrás: nlcafe,hu)

A gyakornoki állásból hamarosan főállás lett az RTL Klubnál. Első televíziós szereplése 2002-ben a Top of the pops című zenei műsorban volt. Később a Kölyökklub és a Moziklub szerkesztő-műsorvezetőjeként tevékenykedett. Mivel a csatorna napindító műsorának gyakornok kora óta szerkesztője volt, így nem volt meglepő, hogy átállt a kamera mások oldalára és műsorvezetőként is bizonyított. A nagy áttörés 2006-ban történt meg, amikor a Szombat esti láz című táncos showműsor háziasszonya lett Stohl Andrással az oldalán. Mosolyával, bájával és intelligenciájával meghódította az országot. Ezek után sorra kapta a felkéréseket, így lett előbb a Csillag születik, majd az X-Faktor című tehetségkutató show háziasszonya.

 

Kereskedelmi kanális 2.

 

A második könyv (forrás: libri.hu)

Nem kis meglepetésre 2014-ben tizenhárom év elteltével otthagyta az RTL Klubot, és átigazolt a konkurens csatornához, a TV2-höz, ahol azonnal az akkor induló Rising Star című tehetségkutató műsorvezetője lett.
Tehetségét is bizonyította, ezért sorra kapta a műsorokat. Előbb Az ének iskolája című gyerek tehetségkutató műsort vezette. Ezután A Kocka című vetélkedő műsorvezetőjeként láthattuk.
2016 tavaszán a Kismenők című gyerek, ősszel pedig a Star Academy című felnőtt tehetségkutató műsort vezette.
2017-ben sem unatkozott, jött a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, az Ázsia Expressz és a Séfek séfe, mely műsorok házigazdájaként különböző területeken igazolta rátermettségét.
Idén tavasszal startolt a Vigyázat, szülővel vagyok! című műsor, majd múlt héten indult útjára a Master Chef VIP, ahol magyar celebek pörköltkészítési tudását felügyeli műsorvezetőként.

 

Könyvesboltok polcain

 

A magyar celebbetegség, a könyvkiadás persze őt sem kerülte el. 2012-ben jelent meg Törköly Erikával közös könyve az Angyalműhely - Valódi nők, valódi érzések címmel. A barátnők az angyalmuhely.hu weboldalukon szerzett tapasztalataikat gyűjtötték össze és osztották meg puhafedeles könyv formájában. 2013-ban megjelent egy DVD is Kismama jóga Ördög Nórával és Kovács Gyöngyi Nalinível címmel. A lemez kilenc hónapos kismamáknak tartalmaz jógaórákat. 2016-ban, már keménykötéssel került a boltok polcaira Ördög Nóra Pozitív című könyve. A műben azoknak a nőknek kíván reményt adni, akik - hozzá hasonlóan - sokat küzdöttek azért, hogy gyermekük szülessen.

 

Magánélet

 

Mici, Pál, Nóra, Vencel (forrás: Ördög Nóra instagram)

 

Hét évnyi együttélés után 2008. augusztus 2-án férjhez ment Rubint Kristófhoz, az RTL Klub produceréhez, akitől 2008 decemberében elvált. 2010-ben titokban, családi körben összeházasodott Nánási Pál fotóssal, akivel jelenleg is boldogan élnek. 2013. május 6-án megszületett a pár első gyermeke, Nánási Mici. 2014. augusztus 3-án életet adott második közös gyermeküknek, Nánási Vencelnek.

Ördög Nóra és Nánási Pál a héten ünnepelte a nyolcadik házassági évfordulóját.

Isten éltesse Ördög Nórát!

 

FEL