A nap sztorija – Ma 42 éves Béres Alexandra

Kijelenthetjük, hogy a magyar társadalomnak van egy fő ellensége. Nem, most nem politikáról lesz szó. A legfőbb rosszakaróink azok a kilók, melyeket életmódunkkal gyűjtögetünk. Magunkra. Van, aki megszabadulni szeretne tőlük, van, aki nem is szeretne velük találkozni, ezért küzd ellenük. A harcra egy teljes iparág épült fel, melynek talán egyetlen hiteles és igazán szerethető szereplője, a ma 42. születésnapját ünneplő Béres Alexandra. Ismerjük meg a kiváló fitneszedző pályafutását!

 

 

Egészség és mozgás

Edzés a Wartburg csomagtartójában (forrás: beresalxandra.hu)

Béres Alexandra napra pontosan 42 éve, 1976. május 7-én született Budapesten, orvos családba. Édesapja ortopédsebész, édesanyja gyógyszerészkutató, ezért nem meglepő, hogy születése pillanatától kiemelt fontosságú volt az egészségre és mozgásra nevelés. Iskoláit az óbudai Zápor utcai, majd az őrmezei Menyecske utcai Általános Iskolában végezte. A szintén fővárosi Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett.

A középiskola után a Reebok University mesteredző szakán folytatta tanulmányait, majd a Testnevelési Egyetem tanári szakán szerzett diplomát.

 

 

Három sportágban is válogatott szint

A sportot tekintve nem a fitnesz volt az első sportág, amit kipróbált. Korábban élvonalbeli ritmikus sportgimnasztika versenyző volt. Eljutott egészen a válogatottságig.

Ezután váltott a fitneszre, melyben az első kiemelkedő eredményt 1994-ben, 18 évesen érte el, amikor elnyerte a fitnesz magyar bajnoki címet. 1995-ben megnyerte az Európa, majd a Fitnesz Világbajnokságot is. Bár ez a sportág nálunk ekkor még csecsemő korát élte, a magyar sajtó és a magyar nagyközönség is felfigyelt a fiatal sportolónőre, aki szép és mindenekelőtt egészséget sugárzó külsejével sokakat elbűvölt és sokakat meggyőzött arról, hogy érdemes több időt és figyelmet szentelni az egészségre.

Azt kevesen tudják róla, hogy az egyik legszimpatikusabb sportágban, a curling-ben is letette a névjegyét, 2003-2013 tagja volt a magyar női válogatottnak.

 

 

Mi is az a fitnesz?

Történt az 1980-as évek elején, hogy a kétszeres Oscar-díjas színésznő, Jane Fonda eldöntötte: ő bizony nem fog megöregedni. A mozgás, a tánc, a testedzés sosem állt távol tőle, így új célja a filmezés mellett az egészséges életmód népszerűsítése lett. 1982-ben adta ki az első aerobikvideóját, ami hatalmas sikerrel debütált. Akkoriban még szigorúan kötelező volt a bokamelegítő és a tanga. Sokan megmosolyogtuk, de el kell ismerni, hogy tulajdonképpen ő a fitneszőrület-hullám elindítója.

Mivel egy új és láthatóan jól fizető üzletág bontakozott ki, ezért sokan szerettek volna a divatból meggazdagodni. Eljött a fitnesz-terroristák időszaka, akiket az ember nem nézett jó szemmel.

És egyszer csak megjelent Béres Alexandra, aki nem kiabált vörös fejjel, hanem mosolyogni merészelt és emberi hangon szólt a jobb alakra vágyó milliókhoz. 1996-ban a televízió képernyőjén a legkisebbek felé is közvetítette a sport szeretetét, hiszen kislányok hadával körülvéve magát, gyermektornára invitálta a kicsiket.

 

 

Magánélete

Ahogy a normális emberek, így Alexandra sem szereti önmagát a bulvárlapok cím vagy egyéb oldalain viszontlátni. Botrányoktól mentes életet él. 1996-ban kötött házasságot Barna Krisztián fotóssal. Két kislányuk született, Panna 2009-ben, Flóra 2014-ben. Mivel természetes úton nem lehetett gyermekük, ezért mindkét csöppség lombikbébi-program segítségével jött a világra. Mivel a beavatkozást nem titokban hajtották végre, ezzel több ezer magyar családnak mutattak követendő példát.

 

Panna, Szandra, Flóra (forrás: beresalexandra.hu)

 

 

Toronymagasan a legkedveltebb edző

Néhány hete hozta nyilvánosságra hazánk legnagyobb szállodalánca, a Danubius Hotels annak az online felmérésnek a végeredményét, melynek során ötezer embert kérdeztek meg wellness szokásaikról. A kérdőívben megkérdezték, hogy a kitöltők melyik magyar fitneszguruval mozognának együtt a legszívesebben. Nos, Béres Alexandra toronymagasan nyert. A második helyezett Katus Attila, a harmadik Rubint Réka lett.

A felmérésben kapott egy-egy szavazatot Schobert Norbi, Péntek Enikő, Szentgyörgyi Rómeó és Pamela Anderson is.

 

5 ezer vélemény alapján (forrás: danubiushotels.com)

 

Hősnőnk az elsőséget szokás szerint szerényen kommentálta: „Az elmúlt húsz évben rengeteg emberrel találkoztam, foglalkoztam. Színes a paletta. Nagyon sok helyre megyek az országban, sok nőhöz tudok szólni, hogy a versenyzői létből hogyan léptem át egy egészséges életmódba, aztán családom lett, anya lettem. Sok korosztállyal foglalkozom, szeniorokkal is. Minden emberhez igyekszem közvetlenül, megértően viszonyulni, ráhangolódni a problémáikra.”

Köszönjük, Szandi!

 

Megosztás:

Címke: , , , , , ,