A Mikulás sok jó gyermeknek hozott csomagot

Békéscsabán több helyszínre is ellátogatott a Télapó. A gyerekek városszerte izgatottan várták, hogy megérkezzen a nagy szakállú.

A Körösök Völgye Látogatóközpontban németül üdvözölte a gyerekeket a Télapó, ezzel is népszerűsítve az idegennyelvet. A kicsik izgatottan várták a Télapót, akik német dalokkal és versekkel készültek.

– Már régóta tanulunk németet. Múlt héten a tanárunk az egyik órára német dalokat hozott, amelyeket megtanultunk és most elénekeltük a Mikulásnak – árulta el Sóvári Kincső.

Az ünnepségen több mint száz csomagot osztott ki a Mikulás.

A nagyszakállú szerint ebben az évben mindenki nagyon jól viselkedett.

Hoztam a nagy könyvemet, amiben benne van a jó gyerekek listája. Szerintem mindenki nagyon ügyes volt. Azonban, ha egy-két kis problémát találni fogok, attól még szerintem jár a csomag, hiszen minden gyerekben van valami jó és ez a legfontosabb – fogalmazott a német anyanyelvű Mikulás.

 

 

A ősszakállú természetesen bejárta az egész várost. A Békéscsabai Labdarúgó Akadémia több száz növendéke a 4-es Honvéd utcai pályán várta a Mikulást. A gyerekek azt mondták, hogy jól viselkedtek, ezért nekik nem jár a virgács. A fiatal futballistáknak közel kétszáz csomagot osztott ki a Mikulás.

– Csoki, cukor, narancs, banán, mogyoró, sőt, még dió is van benne – sorolta az egyik növendék, hogy mit rejt a csomagja.

Idén a Békéscsaba 1912 Előre csapatkapitánya, Viczián Ádám öltötte magára a piros „mezt”, csapattársa, Szalai Dániel pedig krampuszként jeleskedett.

Az utánpótlás és a felnőtt csapat tagjai egy közös edzéssel zárták az eseményt, ahol még a Mikulás is beállt játszani.

 

 

Megosztás:

Címke: , ,