A megye nagypályás futballklubjai kispályán is összemérték erejüket

2023. január 17. 16:22 | Hidvégi Dávid

A Magyar Labdarúgó Szövetség területi igazgatóságának szakmai támogatásával immáron harmadik alkalommal rendezték meg a megyei nagypályás labdarúgó csapatok téli terem kupáját. Az Orosházán megtartott finálét ebben az évben is egy megyei első osztályú együttes nyerte meg. A szervezők szeretnék, ha hagyománnyá válna az esemény.

A három selejtező és egy döntő napból álló sorozatban az együttesek számára lehetőség nyílt játszani olyan ellenfelekkel, amelyek más bajnoki osztályokban szerepelnek.

– A megyei nagypályás csapatok felkészülés előtti tornájának szántuk az eseményt annak idején. Először kondorosi kezdeményezésre a megyei első osztályú csapatokat vontuk be ebbe. Idővel kiforrta magát az egész torna, és az alacsonyabb osztályú csapatok részéről is mutatkozott igény, így bevontuk őket is – mondta kérdésünkre Kecskeméti Kft. Békés Megyei Teremkupa főszervezője, Bakulya Mihály.

A szervezők január 7-8-án Szeghalmon rendezték meg a selejtezőt, ahol 6 csoportban 24 együttes küzdött meg hat döntős helyért. Az utolsó selejtezőnek és a döntőnek második alkalommal adott otthont Orosháza.

– A szervezésben részt vesz Orosháza önkormányzata, mint az egyesület támogatója, részt vesz az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda vezetése, mint a létesítmény fenntartója. A sportegyesületünk a szervezésben, rendezésben és a technikai feltételek vagy akár a humán erőforrás biztosításában is főszervező rendelkezésére áll – hangsúlyozta a házigazda klub, Orosházi MTK-ULE 1913 ügyvezetője, Csizmadia Imre.

A torna 2020-ban indult el, akkor még 32 csapattal. Az esemény 2021-ben a pandémia miatt elmaradt, de 2022-ben, szintén 22 csapattal meg tudták szervezni. Idén megnövekedett az érdeklődés, így a tornán 36 együttes vett részt.

– Nagy kezdeményezés ez, hiszen évről évre egyre nő a csapatok száma. A tavaszi szezonra pedig a felkészülés egyik alapja a torna. A bajnokság színvonala is más lesz, ha az együttesek jól fel tudnak készülni – mondta Tóth Márton, az MLSZ Békés Megyei Igazgatóságának instruktora.

 

(Fotó: Bohus Krisztián)

 

Szombaton tizenkét együttes küzdött a döntőbe jutásért, összesen kilenc csapat jutott tovább. Vasárnap az Eötvös sportcsarnokban három hármas csoportban zajlott a középdöntő. Az első csoportból a Mezőhegyes, a másodikból a Szarvas, míg a harmadikból nagy meglepetésre a Mezőberény jutott a hármas döntőbe. A fináléban a jobb állóképességgel rendelkező megye I. osztályú Szarvas már egyértelmű fölényben volt és megnyerte a tornát.

– Én úgy gondolom, hogy a csapategységgel a nyári szezon kezdése óta semmi probléma nincsen. A csapat magja a téli kispályás labdarúgó tornákon is együtt futballozott, úgyhogy az összeszokottság is nagyon sokat számított – mondta a győzelem után Bány Bence, a Szarvasi FC játékosa.

A szarvasiak vezetőedzője értékelésében először arról beszélt, már tavaly is meglepődött azon, hogy végig teltház előtt játszhattak, ami az idei rendezvényen is adott volt, így mindenképpen jó kezdeményezésnek tartja a teremtornát.

– A döntőben mi kezdtük a hármas körmérkőzéseket, és meg tudtuk nyerni mind a két mérkőzést, de voltak meleg pillanatok. Örülök annak, hogy alacsonyabb osztályú csapatok is bejutottak a döntőbe. Kispályán teljesen el tud tűnni az osztálykülönbség a csapatok között, itt sokkal pörgősebb a játék. Nagyon örülök annak, hogy az egész megye szerepelt a rendezvényen – Somogyi János.

A második hely sorsa büntetőpárbaj után dőlt el a két megye II/A csoportos gárda között. A párharcot a Mezőberény nyerte, így másodikként zárt, míg a Mezőhegyes a harmadik helyen végzett.

 

Galéria

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL