Tizenegyespárbajban nyerte meg a kupát a Szarvasi FC

2021. június 19. 14:04 | Hidvégi Dávid

Két év után rendezett ismét Békés Megyei Kupa döntőt a Magyar Labdarúgó Szövetség megyei igazgatósága, hiszen 2020-ban a koronavírus-járvány miatt nem játszották végig a tornát! Az idei döntőbe a Gyulai Termál FC és a Szarvasi FC jutott be, a finálé döntetlennel ért véget, így tizenegyespárbajban dőlt el a kupa sorsa.

CLEAN-WAY GYULAI TERMÁL FC – SZARVASI FC 1–1 (0–0) – büntetőkkel 4–5

Békés Megyei Kupa, döntő. Békéscsaba, Kórház utcai stadion, 500 néző. Vezette: Telek András (Petrovszki Péter, Varga Levente).

GYULA: Kajári – Zsömbögri, Nagy S., Szabó Cs., Pilán – Radics, Repisky (Oláh Z., 59.) – Bagyinszki (Jimoh, 64.), Nagy G., Kukla (Patkás, 79.) – Bondár (Bozsó, 64.). Vezetőedző: Szentléleki Béla

SZARVAS: Kasik – Kiri M., (Lénárt, 85.), Bozsó L., Polonszki, Szikora – Zima, Bakró (Kiri B., 76.), Bány (Klimaj, 79.) – Styecz (Deli, 64.), Furár, Sindel (Varga I., 15.). Vezetőedző: Somogyi János

Gólszerző: Radics (90.), ill. Bány (73.). Kiállítva: Kajári (57.).

Az már biztos volt, hogy mind a két együttes ott lehet augusztusban a Magyar Kupa főtábláján. Az első félidőben óvatosan kezdtek a csapatok, inkább a közönség tett ki magáért, egy szépszámú gyulai és szarvasi szurkolói csoport látogatott ki a mérkőzésre, utóbbi esetében a B közép teljes egésze jelen volt. Bő tíz perc után a fehér mezes Szarvas veszélyeztetett először, de Styecz Milán próbálkozása nem okozott gondot Kajári Jánosnak. Az első negyedórában Sindel Roland deréksérülést szenvedett, a helyén Varga István folytatta a pálya jobboldalán. Az első játékrész gyakorlatilag helyzetek nélkül telt elzajlott végig, a csapatok egy-egy átlövéssel próbálkoztak, de ezekben nem volt elég erő, illetve rengeteg volt a leshelyzet, főleg szarvasi oldalon.

 

A kupahangulat a második félidőben érkezett meg

 

A második félidőben már nagyobb iramban zajlott a mérkőzés, de itt is az 57. percig kellett várni, hogy váratlan fordulat álljon be a fináléba. Egy félpályás indítás után Styecz indult meg egy az egyben a kapussal szemben, Kajári valósággal felöklelte a támadót, amiért Telek András azonnal piros lappal kiállította. A hírek szerint a csatár kulcscsonttörést szenvedett, így később le kellett cserélni. A kapuban Oláh Zalán folytatta, aki Repisky Dániel helyére állt be. Az esetért járó szabadrúgást Bozsó László végezte el, akinek a lövése éppen csak, de elszállt a bal kapufa mellett. A 73. percben megtört a jég: egy bedobást követően Bány Bence jobb külsővel bombázott a kapuba a tizenhatos széléről (0–1). A Termál FC nem adta fel a mérkőzést, felívelésekkel próbálta meg nyomás alá helyezni a Körös-parti gárdát. A 89. percben a korábbihoz hasonló szituációban szabálytalankodott a gyulaiak cserekapusa, de ezúttal nem járt kiállítás. A 91. percben Nagy Gergely végezhetett el egy baloldali szögletet, Kasik Viktor rosszul lépett ki a kapujából, a labda pedig Radics Dávid elé került, aki az ötös sarkáról a hálóba lőtt (1–1). A kupa sorsa, így tizenegyes párbajban dőlt el.

 

Egy hiba döntött a párbajban

 

A gyulaiak kezdték a tizenegyespárbajt, az első három párban Pilán Richárd és Klimaj Zoltán, Nagy Gergely és Bozsó László, valamint Nagy Sándor és Furár Róbert sem hibázott. A negyedikként érkező gyulai, Patkás Gergő kihagyta a büntetőt, így az utolsó percben bizonytalan Kasik egy védéssel javította hibáját. Kiri Bence sem hibázott, így jött a mindent eldöntő ötödik kör, amelyben Bozsó Milán és Zima Dániel is magabiztos volt, így eldőlt, hogy 5–4-re a Szarvas nyeri a párbajt, ezzel elhódítva a Békés Megyei Kupát.

A mérkőzést hétfőn 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

 

MESTERMÉRLEG

 

Szentléleki Béla: Igazi kupadöntőt játszottunk, tudtuk, hogy milyen csapat a Szarvas, hiszen ez volt már a harmadik mérkőzésünk. Kétszer a bajnokságban találkoztunk már, mindkétszer vereséget szenvedtünk 1–0-ra. Úgy érzem, hogy egy kiegyensúlyozott, sportszerű mérkőzést játszottunk, amelyen igazi kupahangulatot tudtunk teremteni. Reálisnak tartom az 1–1-et, a tizenegyesek pedig már a szerencsén múltak. A csapatom az egész szezonban jólt teljesített, nagyon szerettük volna a kupával feltenni az i-re a pontot, mivel a bajnokság nem úgy sikerült ahogyan terveztük. Elégedett vagyok a csapattal, a város is büszke lehet erre az eredményre.

Somogyi János: Kicsit szezonvégi volt a forma már ez a mérkőzésen, hiszen tompábbak voltak a játékosaim. Megyei szinten két jó csapatról kell beszélnünk. Az első félidő szerintem a várakozás alatt zajlott, hiszen a hosszú szezon miatt fáradtak voltak már a csapatok, de a második félidőre mindkét együttes frissült. Megvoltak azok a helyzeteink az ember- és gólelőny után, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést. A bekapott gól után nem hittem el, hogy egy szezonban kétszer megtörténhet ugyanaz, gondolok itt a békéscsabai meccsre. A tizenegyespárbaj előtt összeszedtem a csapatomat és megkértem őket, hogy mindenki koncentráljon a feladatára, mivel annyit dolgoztak ezért ebben az évben, hogy ennek nem lehet más a vége, csak a győzelem.

 

Galéria

További programok »

FEL