Labdarúgás: Négyből három vereség a megyei csapatok mérlege a kupanyitányon

2021. augusztus 7. 19:35 | Kovács Dávid

Az NB III-as Füzesgyarmat a harmadosztálytól búcsúzó kieső Szegedi VSE otthonában, a megyei I. osztályú Körösladány az NB III-as Dabastól kapott ki hazai pályán, míg a megyei rangadót a Gyula nyerte a mérkőzést kettős emberhátrányban befejező Jamina SE otthonában a MOL Magyar Kupa 1. fordulójában.

A Magyar Kupa főtábláján 160 csapat lesz, a 12 NB I-es és 20 NB II-es klub mellett az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban.

A Mol Magyar Kupa 1. és 2. fordulójában az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei még nem vesznek részt, így az első körben 128 csapat érdekelt, a másodikban pedig 64. Az első kör mérkőzéseit ezen a hétvégén rendezik.

A Békés megyei csapatok azonban nem kezdték jól az idei kupaszezont, hiszen a harmadosztályban szereplő Füzesgyarmati SK a félidőben hiába vezetett 2-1-re a megyei I. osztályba kieső Szegedi VSE ellen, a végén mégis 3-2-es vereséget szenvedett és búcsúzott a további küzdelmektől.

A harmadosztályból kieső Körösladány MSK sem volt esélyes az NB III-as Dabas ellen és nem is tudta borítani a papírformát. A Pest megyeiek a félidőben már 2-0-ra vezettek és végül 5-1-es győzelemmel léptek a következő körbe.

A megyei rangadót a Jamina SE és a Gyulai TFC játszotta Békéscsabán! A hazaiak már a 23. percben emberhátrányba kerültek Horváth Milán kiállítása után. A fürdővárosiak ezt ki is használták, a szünetben már 2-0-s előnyben voltak, a hajrában kettős emberhátrányba kerülő erzsébethelyiek pedig végül 6-1-es vereséget szenvedtek. 

Az 1. fordulóban az utolsóként bemutatkozó Békés megyei csapat a megyei I. osztályó Szarvasi FC lesz, amely a harmadosztályú Erzsébeti SMTK-t fogadja vasárnap!

 

Magyar Kupa, 1. forduló:

Szegedi VSE (megyei I.) – Füzesgyarmati SK (NB III) 3-2 (1-2)
Gólszerzők: Taci (28., 74.), Mészáros (57.) ill. Popescu (41.), Molnár Sz. (43.)

Körösladányi MSK (megyei I.) – FC Dabas (NB III) 1-5 (0-2)
Gólszerzők: Burai (72.) ill. Lévai (22.), Kerék (46.), Busa (70., 90.), Márton (82.),

Jamina SE (megyei I.)–Gyulai Termál FC (megyei I.)
Gólszerzők: Darányi (53.) ill. Nagy G. (37., 77.), Radics (44.), Ulrich (63.-öngól), Bozó (88.), Magyar (91.). Kiállítva: Horváth M. (24.), Papp D. (84.)

Szarvasi FC 1905 (megyei I.) – ESMTK (NB III) vasárnap 16.30

 

További programok »

FEL