A Magyar Tudomány Ünnepe – egészségturizmus több szemszögből

2019. november 28. 20:02 | Sipos Gábor

A turisztika, a gyógyfürdők és többek között a rekreáció volt a témája annak a csütörtök délelőtti konferenciának, amelyet Gyulán tartottak. Az esemény a Magyar Tudomány Ünnepe 2019 rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Értékteremtő tudomány címmel rendeztek konferenciát szakembereknek és fiataloknak a Gál Ferenc Főiskolán. A konferencia egyfajta előretekintés. Az itt beszerzett információk segítséget nyújthatnak a fejlődéshez az egészségturizmusra támaszkodva. A rendezvény a helyi turisztikai szakemberek részére a lehetőségeket szeretné megmutatni, hogy milyen irányba érdemes változtatni, fejlődni.

- Azt gondolom, hogy egy főiskolának és szolgálattevésének az alkalma és a főiskolának, a kari vezetésének, mondjuk úgy, a tudomány napjának a hívóképe. Szorosan kapcsolódva Gyula városához és Békés megyéhez. Azt gondolom, hogy több olyan kérdést vet fel, amely a jövő fejlesztési irányait is megmutatja – mondta a Gál Ferenc Főiskola gyulai képzésfejlesztési igazgatója, Bíró Gyula.

A Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója a "Budapest a fürdők fővárosa – fejlesztések és jövőbeni elképzelési" címmel tartott előadást.

- A gyógyfürdőzés pozitív hatásokkal bír az emberre, akár beteg, akár egészséges. Itt a prevenció az, ami nagyon fontos szempont. Egy kis túlzással azt lehet mondani, hogy Budapestről indult ki a gyógyvíz nagyhatalom. Nincs még egy ilyen főváros a világon, ahol ennyi forrás lenne, hiszen 118 forrás található Budapest alatt - hangsúlyozta Czinege Szilvia.

A résztvevők hallhattak a rekreáció fontosságáról, a gyulai kiállítóhelyek szerepéről az egészségturizmusban és szót ejtettek a szaunázás szeánszairól is a csütörtök délelőtti konferencián.

 

További programok »

Gazdaság

Palkovics: 75 ezren kapnak nyelvvizsgamentességet és vehetik át diplomájukat

Az innovációs és technológiai miniszter úgy fogalmazott: a gazdaságvédelmi akcióterv egyik nagyon fontos eleme az, hogy ha van munka, akkor minden van. A dolgozók fizetést kapnak, a polgárok fogyasztani tudnak, a cégek bevételhez jutnak és invesztálhatnak. A költségvetés így szintén bevételhez jut, amelyből a koronavírus elleni védekezést is finanszírozzák – hangsúlyozta.
2020. április 7. 15:55
FEL