A Magyar Tudomány Ünnepe – egészségturizmus több szemszögből

2019. november 28. 20:02 | Sipos Gábor

A turisztika, a gyógyfürdők és többek között a rekreáció volt a témája annak a csütörtök délelőtti konferenciának, amelyet Gyulán tartottak. Az esemény a Magyar Tudomány Ünnepe 2019 rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Értékteremtő tudomány címmel rendeztek konferenciát szakembereknek és fiataloknak a Gál Ferenc Főiskolán. A konferencia egyfajta előretekintés. Az itt beszerzett információk segítséget nyújthatnak a fejlődéshez az egészségturizmusra támaszkodva. A rendezvény a helyi turisztikai szakemberek részére a lehetőségeket szeretné megmutatni, hogy milyen irányba érdemes változtatni, fejlődni.

- Azt gondolom, hogy egy főiskolának és szolgálattevésének az alkalma és a főiskolának, a kari vezetésének, mondjuk úgy, a tudomány napjának a hívóképe. Szorosan kapcsolódva Gyula városához és Békés megyéhez. Azt gondolom, hogy több olyan kérdést vet fel, amely a jövő fejlesztési irányait is megmutatja – mondta a Gál Ferenc Főiskola gyulai képzésfejlesztési igazgatója, Bíró Gyula.

A Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója a "Budapest a fürdők fővárosa – fejlesztések és jövőbeni elképzelési" címmel tartott előadást.

- A gyógyfürdőzés pozitív hatásokkal bír az emberre, akár beteg, akár egészséges. Itt a prevenció az, ami nagyon fontos szempont. Egy kis túlzással azt lehet mondani, hogy Budapestről indult ki a gyógyvíz nagyhatalom. Nincs még egy ilyen főváros a világon, ahol ennyi forrás lenne, hiszen 118 forrás található Budapest alatt - hangsúlyozta Czinege Szilvia.

A résztvevők hallhattak a rekreáció fontosságáról, a gyulai kiállítóhelyek szerepéről az egészségturizmusban és szót ejtettek a szaunázás szeánszairól is a csütörtök délelőtti konferencián.

 

További programok »

Gazdaság

A tavaszi fagyok és az aszály lehúzta az idei szilvatermést

A tavaszi fagyok és az aszály miatt idén 23 ezer és 32 ezer tonna közötti szilvatermés várható, amely jelentősen alulmúlja az átlagos, évi 65 ezer tonnát – derül ki a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös termésprognózisából.
2020. augusztus 8. 14:47
FEL