A Magyar Kincsek közé került a gyulai kolbász

2018. július 5. 18:14 | Horváth Szabolcs

Békés megyében folytatódott a Magyar Kincsek népszerűsítése. Az országos programsorozat újabb helyszíne Gyula volt. A tavaly indított kezdeményezés célja a kiváló minőségű magyar termékek és a helyi értékek bemutatása, népszerűsítése.

 

 

A programon résztvevők a Gyulahús Kft.-nél nyerhettek betekintést a kulisszatitkokba. Az üzemlátogatáson megjelentek, valamint a szakma képviselői a minőségi magyar termék elkészítését és értékesítését tartják a legfontosabbnak.

– Az elsőáras termékek jelentős része a piacon vagy import, vagy tömegáru. Ebben hosszú távon nem lehet eredményesen gazdálkodni. Mindenképpen kell egy olyan termék, amelyet a vevő nem azért vesz meg, mert olcsó, hanem azért, mert jó. Ez egy másfajta elkötelezettséget jelent – fejtette ki Jászvári Péter, a Gallus Csoport kereskedelmi igazgatója.

A Magyar Kincsek programsorozatban több célt is kitűztek.

– Szerettünk volna egy olyan programsorozatot létrehozni, amely révén elsősorban a védjegyet használó partnereink és a Magyar Termék védjegy iránt érdeklődő cégek építhetnek kapcsolatot, mindezt össze szerettük volna kötni olyan hazai, gasztrokulturális és földrajzi értékek bemutatásával, amelyeket talán sokan nem is ismernek, vagy ha így van, a kapcsolódó, kisebb kulisszatitkokat nem hallották még – mondta Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője

– Feltett szándékunk, hogy ezeket az értékeket megőrizzük. Álláspontunk szerint egy cég akkor lehet sikeres, ha gyökereit megfelelően ápolja és azokat a szakmai tapasztalatokat, amelyeket a nagy elődök hagytak ránk, mindennap kamatoztatja. Számunkra nagyon fontos a tradíció – összegzett Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezető igazgatója.

A Magyar Kincsek programsorozat következő állomása Kecskemét lesz.

További programok »

Gyula

Ilyenek egy 11. osztályos, gyulai diák mindennapjai

Az önkéntes karantén és a közösségektől való visszavonulás szükséges ahhoz, hogy ne tudjon korlátok nélkül tombolni a koronavírus-járvány. De nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy milyen hatással lehet az emberek mentális egészségére a bezártság. Egy 11. osztályos diák arról mesélt, hogy otthon is képes megtalálni a lehetőségeket.
18:45
FEL