Összefogott a Magna Cum Laude és a Gyulahús Kft.

2019. április 12. 16:33 | Gyemendi Réka

Együttműködést kötött a Gyulahús Kft. és a Magna Cum Laude Zenekar. Az összefogás részleteiről kedden Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. vezérigazgatója és a Magna Cum Laude zenekar tagjai tartottak sajtótájékoztatót.

 

 

Dr. Görgényi Ernő elmondta: tavaly és az idén is jeles évfordulókat ünnepel a város. 2018-ban volt 150 éves a gyulai húsipar, idén pedig huszadik születésnapját ünnepli a Magna Cum Laude zenekar, valamint Gyulai Pálinkafesztivál is.

– Gyulán arra törekszünk, hogy azok az értékek, amelyek a városhoz kötődnek, a városnak köszönhetőek - legyenek akár gazdasági, akár kulturális értékek - működjenek együtt, mert hiszünk a partnerségben rejlő előnyökben. Ezért is volt nagy öröm számomra, amikor az idei huszadik, jubileumi Magna Cum Laude koncerten jelen voltak a gyulai termékek az Arénában is. Arra külön büszkék lehetünk, hogy vidéki zenekarként adott az együttes nagy sikerű koncertet az Arénában. Továbbá rendkívül szellemes címmel jelentették meg jubileumi albumukat, melynek a Gyulai Húszfeldolgozó címet adták, így utalva a helyi húsiparra. Örülönk, hogy a lemeznek szponzora lehetett a Gyulahús Kft. – fogalmazott a városvezető.

 

Kép: Fazekas Róbert

 

A Magna Cum Laude zenekar jubileumi albuma februárban jelent meg. A lemez címe a gyulai húsiparon túl a zenekar 20. születésnapjára is utal. Szabó Tibor, az együttes gitárosa az albumról a 7.TV-nek azt mondta: a Gyulahús Kft.-vel való együttműködéssel az volt a céljuk, hogy erősítsék a vidéki szellemiséget. Hozzátette: az album dalaiban 20 elismert magyar zenész és zenekar működött közre.

A sajtótájékoztatót követően a zenekar tagjai a húsüzembe is látogatást tettek, melyet Hajduk Zoltán, a Gyulahús üzemvezetője mutatott be nekik.

A Magna Cum Laude ma este 21 órakor ad koncertet a Gyulai Pálinkafesztivál első napján.

További programok »

Itthon

PM: a februári adóvisszatérítéshez most 180 ezer szülőtől vár adatokat a NAV

z adóhivatal segít abban, hogy minden érintett február 15-ig visszakapja az idén befizetett adóját, ezért a napokban mintegy 180 ezer szülőnek küld tájékoztatást. Az érintetteknek csak annyi a teendőjük, hogy 2021. december 31-ig kitöltik a VISSZADO-nyilatkozatot - tájékoztatta Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
11:40
FEL