A Ligeti Sori Óvodában is járt a Mikulás – névre szóló csomagokat osztott

A Békéscsabai Ligeti Sori Óvoda a Játékvarázs pedagógiai programmal működik, melynek célja a hagyományok ápolása. Ennek köszönhetően a Mikulás hosszú évek óta meglátogatja az óvoda apróságait, akik minden évben nagyon várják a nagyszakállút.

 

 

A gyerekek nemcsak otthon, hanem már az óvodába is izgatottan várták a Mikulás érkezését. A Ligeti Sori óvodások “Cica” csoportja versekkel és dalokkal is készült erre az alkalomra. Volt olyan, aki kézzel készített ajándékkal várta a Télapót, akitől minden gyermek névre szóló csomagot kapott. Miután elment, elkezdődhetett az ajándékok kicsomagolása is. Az óvoda egyik pedagógusa elmondta, hogy hosszú évek óta hagyománynak számít, hogy az adventi időszakban az óvodásokkal együtt készülnek az ünnepekre.

– Minden évben meglátogatja a gyerekeket a Mikulás, nálunk ez már egy nagyon régi hagyomány, amit a gyerekek és mi is nagyon várunk. Az adventi időszakban is fontosnak tartjuk azt, hogy együtt készüljünk a gyerekekkel és a szülőkkel. Ilyenkor dalokat, verseket tanulunk, különböző díszeket készítünk és mézeskalácsot is készítünk – fogalmazott a Ligeti Sori Óvoda egyik óvodapedagógusa, Sicz Alexandra.

Az óvodapedagógus hozzátette: ebben az időszakban a gyerekek nagy kedvence az Angyalposta, ami azt jelenti, hogy minden nap más kisgyermek kap egy kedves gondolatot az angyalkáktól.

Megosztás:

Címke: , , , ,