A Mikulás is csatlakozott a rendőrökhöz

2017. december 6. 16:03 | Kovács Dávid

„Látni és látszani… élni és életben hagyni” jelmondattal baleset-megelőzési akciót hirdetett a polgárőrség, a rendőrség és a Lencsési településrészi önkormányzat. Az akcióban a kerékpáros közlekedés veszélyeire hívták fel a figyelmet, de a biciklisek apró meglepetést is kaphattak.

A rendőrök ezúttal nem a szigorú ellenőrzés miatt várták a Lencsési úti kerékpárúton közlekedőket, ugyanis az őszszakállú Mikulás is csatlakozott a járőrökhöz.

- Az elmúlt időszakban nagyon sok kerékpáros baleset is van és látom, hogy gyerekek is megsérülnek, ezért megpróbálok vigyázni rájuk és megjutalmazni azt, aki helyesen és kivilágítottan közlekedik – árulta el a télapó.

A polgárőrség, a rendőrség és a településrész önkormányzata tíz évvel ezelőtt indította el a kezdeményezést, amely a tapasztalatok szerint eléri a célját.

- A lakosok jól fogadták ezt a vidám, jó hangulatú kezdeményezést, nem érzik tehernek, hogy megállítjuk őket. Azt kell mondanom, hogy az elmúlt években már alig látunk olyan biciklist, akinek nincs a kerékpárján világítás. Úgy gondolom, hogy a morál, a kerékpárosok közlekedésben való biztonságos részvétele javult. Nem azt mondom, hogy még nincs javítani való, de lényegesen javult – fogalmazott dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a József Attila Településrészi Önkormányzat vezetője.

Békéscsabán az év minden időszakában sokan járnak kerékpárral. Nincs ez másképp télen sem, a rendőrség ennek megfelelően több programmal is készül, hogy felhívja a figyelmet a láthatóság fontosságára.

- Kérjük azokat, akik elsősorban külterületen közlekednek, hogy mindenképp viseljék a láthatósági mellényüket, valamint első és hátsó világítással felszerelt kerékpárral közlekedjenek, emellett az első keréken legyen minimum két prizma. Javasoljuk azt is, hogy a mellényt ne csak a külterületen, hanem a belterületen is viseljék, ezzel is megelőzve a baleseteket – hangsúlyozta Feuerwerker Béla, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Amennyiben a leállított kerékpárosok helyesen válaszoltak a feltett közlekedésbiztonsági kérdésre, akkor a kerékpár villogó mellé édességet is kaptak.

 

 

 

További programok »

FEL