Szaloncukor mellé villogót is osztogatott a Mikulás

A korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan ismét a Mikulás várta a békéscsabai, Corvin utcai kerékpárúton biciklizőket. A “Látni és látszatni, élni és életben hagyni”  jelmondattal meghirdetett baleset-megelőzési akciót a biciklisek most is jól fogadták, örültek a Télapó ajándékának.

 

 

A Békéscsabai Városi Polgárőrség Egyesület, a rendőrség munkatársai és Dr. Ferenczi Attila tanácsnok 11. alkalommal tartotta meg közös akcióját, melynek lényege, hogy a kerékpáros világítás fontosságára hívják fel a figyelmet.A Lencsési lakótelepre vezető kerékpárúton egy rendőr leállította a világítás nélkül közlekedő bicikliseket, de ezúttal nem büntette meg őket. A Télapótól ezúttal első és hátsó villogót, szaloncukrot és csoki mikulást kaptak.

Dr. Ferenczi Attila, a József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat vezetője elmondta: az a tapasztalatuk, hogy egyre többen szerelik fel a kerékpárjaikat lámpával, prizmával és láthatósági mellényt is sokan viselnek. Hozzátette: ezek a figyelemfelhívó akciók segítenek abban, hogy a közlekedés biztonsága javuljon.

A megállított biciklisek örültek az ajándéknak, a Mikulás az arra járó gyerekeknek édességet is adott.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,