Szent Miklós legendája az Ökumenikus Adventen

2018. december 11. 06:42 | Zsíros András

Mikulás ünnepe volt a középpontja a jaminai Ökumenikus Advent második állomásának. Vasárnap este a Jézus Szíve templomban a vidámság és az ajándékozás mellett azonban az elcsendesedésre is volt lehetőség.

 

 

Rénszarvasok és krampusz helyett angyali kísérő, püspöksüveg és pásztorbot: ez jellemezte a templomba betérő Mikulást, akinek az alakja sokkal inkább a harmadik században élt Szent Miklós legendáját idézte fel. A szervezők szándéka nem véletlen: a Télapó világi figurája helyett az ünnep keresztény gyökereire igyekeztek irányítani a figyelmet.

 

 

A Zenebarát Felebarátoknak a plébánián működő közössége a már tizenkétéves hagyományra visszatekintő rendezvénysorozattal fontos küldetésnek tekinti, hogy erősítse a jaminai településrész híveinek összetartozását. Az ökumenikus adventi vasárnapok ezért minél szélesebb réteget igyekeznek megszólítani. Bár ez az alkalom a Mikulás látogatása miatt elsősorban a gyerekeket célozta meg, és  most az énekes-zenés-bábos előadások többsége is inkább őket szólította meg.

A Páduai Szent Antal Kórus koncertje és az esti gyertyagyújtás azonban már a karácsony meghittségét hozta közelebb. A harmadik vasárnapon is várják a híveket, a helyszín december 16-án a jaminai evangélikus templom lesz.

 

További programok »

Kultúra

Újra híres csabaiak sírjaihoz látogattak az egyesület tagjai

A Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület szeretné bemutatni az érdeklődőknek a csabai köztemetőkben található híres csabaiak síremlékét. Az első esemény alkalmával a ligeti katolikus és az izraelita temetőt, valamint a zsinagógát látogatták meg az érdeklődők júliusban, míg a második alkalommal a Felsővégi (Berényi úti), és a Református temetőbe mentek el az egyesület tagjai augusztus 12-én.
17:13
FEL