Angyalok, pásztorok, és az isteni gyermek a jászolban

2017. december 28. 09:13 | Zsíros András

Betlehemes játékok, gyermekműsorok színesítették több felekezet templomában a karácsony ünnepi miséket és istentiszteleteket. A Megváltó születésének kétezer éves történetét a hagyományoknak megfelelően angyalok, pásztorok és bölcsek jelenítették meg.

Az Ökumenikus Advent programsorozat részeként várták a hívőket szombaton este a jaminai Jézus Szíve Római Katolikus Templomba, ahol a szervező Zenebarát Felebarátok közösség tagjainak előadása várta az érdeklődőket. A sok humorral fűszerezett darabot Sallainé Benke Edit, a kísérő dalokat pedig Sebenné Oláh Márta állította össze. Másnap délután pedig az evangélikus templomban adtak elő betlehemes játékot a gyülekezet fiataljai a karácsony esti istentiszteleten.

Hasonló énekes-zenés előadással kedveskedtek hétfőn a belvárosi római katolikus templomban. A katolikus általános iskola diákjai szinte már a tanév kezdete óta készültek az ünnepre. Braunné Fodor Zsuzsanna tanár elmondta, már a szeptemberi szülői értekezleten elmondták a szülőknek, mire lesz szükségük a díszlet összeállításához, az őszi szünet után, november elején pedig a próbák is megkezdődtek.

A karácsonyi szentmisék sorában természetesen idén sem maradhatott el a hagyományos éjféli mise, amelyre idén is sokan, még más felekezetekből is eljöttek. Az igei üzenetet Laczkó Ferenc fogalmazta meg. A nyugalmazott plébános szentbeszédében arra emlékeztetett, hogy karácsony ünnepe az emberiség történelmében óriási változást hozott, mert Isten lehajolt hozzá, hogy megmentse. Hozzátette: az ünneplés akkor teljes, ha azon az ünnepelt, vagyis a megszületett Megváltó is részt vesz.

 

További programok »

FEL