Versenyre keltek a karácsonyfa-díszítők Jaminában

2018. december 4. 16:11 | Zsíros András

Elkezdődött Jaminában a már hagyományos Ökumenikus Advent programsorozat. Az első vasárnapon a katolikus templomnál gyűltek össze a családok, ahol a rendezvény középpontja a gyerekeknek meghirdetett karácsonyfa-díszítő verseny volt.

 

 

Bauer Csaba atya adventi gondolatai nyitották meg a programot. A templom plébánosa felhívta a figyelmet arra, hogy a karácsony előtti négy hét a Jézus eljövetelére való várakozással telik.

Az ünnepváró hagyomány természetesen családonként más és más. Egy dolog azonban közös volt a résztvevőkben: mindannyian együtt díszítik fel a család karácsonyfáját. A csapatmunkában szerzett gyakorlat jól is jött a megmérettetésen, a versenyzők ügyesen dolgoztak együtt a templomkertben álló fenyőfákon.

 

 

A versenyt, és magát a rendezvénysorozatot a plébánián működő közösség, a Zenebarát Felebarátok tizenkét éve szervezte meg először azzal a céllal, hogy olyan élményt nyújtsanak a gyerekeknek, ami egyúttal értéket is közvetít. Vezetőjük, Földi László elmondta, máshol nem hallottak még ilyen kezdeményezésről, ezért úgy gondolták akkor, próbára teszik a gyerekek kreativitását, szorgalmát. Az azóta évről évre visszajáró csapatok mutatják az ötlet sikerét.

Idén négy csapat versenyzett egymással, akik közül mindenki másban volt a legügyesebb. Így aztán végül mindannyian győztek, elnyerve a „legédesebb”, a „legragyogóbb”, a „legbensőségesebb” és a „legszínharmonikusabb karácsonyfa” díját.

Az ökumenikus advent folytatódik , a második vasárnapon is a Jézus Szíve templomnál gyulladnak majd fel a fények.

További programok »

FEL