A Lencsési Óvoda fiataljai együtt űzték el a telet

2018. február 16. 16:19 | Papp Ádám Sándor

Versekkel, énekekkel és különböző hangszerekkel űzték el a telet a Lencsési lakótelep óvodásai, csütörtökön. Az intézmény életében ez volt az első alkalom, hogy az óvoda összes fiatalja egybegyűlt és elkergették a zord időt.

 

 

Gyerekzsivajtól volt hangos a Lencsési Ifjúsági tér a helyi óvoda télbúcsúztató eseményén. A fiatalok láthatóan élvezték azt, hogy önfeledten tombolhatnak. A Lencsési Óvoda három telephelyéről több száz gyermek érkezett, hogy kereplőkkel, kürtökkel, versekkel és énekekkel űzzék el a zord időt. A fiatalok azt mondták: várják már az új évszakot.

- Nagyon hideg van és fázunk,szeretnénk, hogy végre eljöjjön a tavasz - hangzott el több gyermek szájából.

A Lencsési Óvoda ebben az évben hívta életre a rendezvényt. Az intézmény vezetője kiemelte: szeretnék, ha a jövőben hagyománya lenne a közösségformáló eseménynek.

- Ilyen télűzési megmozdulást korábban nem szerveztünk az intézményeinkben, ez volt az első kezdeményezés az óvodáink életében. Hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg a télűző eseményünket. Egy évben több flash mobot vagy villámcsődületet indítunk, ez most a farsanghoz kapcsolódott - fogalmazott dr. Erdeiné Gergely Emőke.

Az óvodavezető azt is elárulta, hogy az intézmény a hagyományoknak megfelelően idén is szórakoztató programokkal készül a húsvéti időszakra.

 

 

FEL