A legszorgalmasabb véradókat díjazta a Magyar Vöröskereszt Békéscsabán

2021. november 26. 18:45 | Vincze Attila

A magyar véradók napja alkalmából ünnepélyes díjátadót szervezett a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete pénteken. A rendezvényen kitüntetést kaptak a véradók, a véradásokat szervezők és az azokat anyagilag támogató szervezetek is.

A Magyar Vöröskereszt 1987-ben nyilvánította november 27-ét a véradók napjává, ezért ilyenkor tüntetik ki azokat a többszörös véradókat, véradásszervezőket, akik korábban sokat segítettek másokon. A Magyar Vöröskereszt elnöke az eseményen hangsúlyozta, hogy rendkívül büszkék a Békés megyei önkéntesekre, és külön tiszteletet érdemelnek azok a véradók, akik a félelmüket félretéve, a koronavírus-járvány idején is elmennek vért adni.

– Büszkék vagyunk a Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezetének tevékenységére, és az itt élő önkéntes véradókra, hiszen nagy számban nyújtják karjaikat, hogy segítsenek a beteg embereken. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósuljon, nagyon sok szervezőmunkára van szükség. Köszönetet szeretnék mondani a Magyar Vöröskereszt részéről a területi munkatársaknak, a véradásszervezőknek, valamint a véradó állomásoknak is – fogalmazott dr. Fodor Antalné.

A díjátadón a többszörös véradókon kívül elismerést vehettek át azok is, akik szervezőmunkájukkal vagy pedig anyagi támogatásukkal segítik a Magyar Vöröskereszt munkáját.

– Ezúttal mintegy 60 kitüntetéssel díjaztuk a véradókat, illetve a véradásokat szervezőket és természetesen a napokban, illetve a következő hetekben a véradások alkalmával mintegy 1600-1700 egyéb kitüntetést adunk át – tájékoztatott Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója.

A díjazottak között volt az orosházi Jászai Lajos, 170-szeres véradó is.

– 1978 óta adok rendszeresen vért, végső soron pedig azért lett ennyire magas a véradásaim száma, mert ebből több ferezis is van, és azok duplán számítanak – mondta.

A Véradómozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést az orosházi Csányi Győző vehette át, aki a Linamar Zrt.-nél szervez több mint 10 éve véradásokat. A Véradó Mozgalom Támogatói Oklevél kitüntetést ezúttal a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft. érdemelte ki. A rendezvényen az Év Támogatója címet a Henkel Magyarország Operations Kft. kapta meg. 

További programok »

FEL