Véradókat tüntettek ki Békéscsabán

2019. december 2. 14:01 | D. Nagy Bence

A Véradók napja kapcsán a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete november 29-én díjátadó ünnepséget szervezett. A rendezvény során az egyik véradó miniszteri elismerésben is részesült.

1987-ben a Vöröskereszt kongresszusának döntése alapján november 27-e lett a véradók napja, e naphoz kapcsolódva a többszörös véradók munkáját is megköszönjük – mondta Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója.

A békéscsabai rendezvényen – a november 27-én Budapesten már kitüntetett – megyei szervezeteteket és magánszemélyeket is díjaztak. Véradóbarát munkahely-kitüntetést kapott a Gyulai Törvényszék, támogatói szerepéért díjazták a Csaba Center Bevásárló- és Szórakoztatóközpont, egy 140-szeres orosházi véradót pedig Pro Vita-díjjal jutalmazott Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Orbán Benő, a díj tulajdonosa 1971. óta aktív véradó. Az elismerés kapcsán elmondta, mindig örömmel adta a vért, hiszen ezzel is segített a rászorulókon.

„Emberek az embertelenségben, akik minden elismerést megérdemelnek” – fogalmazott a véradókról Dr. Párducz László, a Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke, aki kiemelte, ezek a díjátadók azért fontosak, mert az egyének tettein keresztül felhívják a figyelmek a véradás társadalmi szerepére.

További programok »

FEL