A legmozgalmasabb nap – olvasónk írása

A megye futás ötödik napján 48 kilométer volt a táv.

A megye futás ötödik napján 48 kilométer volt a táv.

A 3. Békés Megye Futás ötödik napján Elek-Gyula-Sarkad-Sarkadkeresztúr-Okány útvonalon futott Tóth László, Békéscsaba Futónagykövete. Reggel 9 órakor remek formában állt rajthoz és indult a 48 kilométeres távra, amihez szívből gratulálok! Eleken Túroczy András alpolgármester részvételével indult el a csapat. Talán eddig ezen a napon voltak a legtöbben, szinte minden településen százasával csatlakoztak. A fogadóhelyeken – mint eddig mindig – nagyon kedvesek voltak és frissítőkkel kínáltak meg mindenkit. Több túlsúlyos gyerek is volt a futók közt, de a kijelölt távokat mindegyikük teljesítette. Nagyon ügyesek voltak! Nagy meglepetés volt, hogy a MOZDULJ MEG! csapatomból is csatlakozott rövidebb kerékpáros távra három fiatal hölgy. 

Gyulán Dr. Görgényi Ernő polgármester fogadta a futókat, kerékpárosokat. Ezen kívül, hogy merre tekertek még, azt majd Ők írják le. Nagyon büszke vagyok Rájuk! Rengeteg futó feszegette határait így volt ezzel Kóródi János is, aki életében először futott le 42 kilométert. Ezt az eseményt egy kis pezsgővel ünnepelte meg a futó csapattal. Sarkadon lelkes fiatalok és a város alpolgármestere volt jelen a fogadóhelyen. Okányban síppal-dobbal várták a hosszan kígyózó tömeget a nap végén és Szívós László polgármester mondott köszöntő szavakat.

Bár a napocska nem sütött és a szél is velünk volt a kedvünket nem szegte nagyon jól éreztük magunkat! További kitartást, hajrá Tóth László! 

Megyeri Ágnes

Megosztás:

Címke: ,