A legjobb angolosok Békéscsabán

2016. május 22. 12:22 | behir.hu

Kilencedik alkalommal rendeztek országos angol versenyt általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. Hazánk ötvenhárom legjobb diákja szerepelt a döntőn, amelynek Békéscsabán, a Jankay iskolában adott otthont.

Az iskola zenekarának rövid koncertje nyitotta az eredményhirdetést, természetesen angol nyelvű slágerekkel készültek az érkező versenyzőknek, szülőknek és pedagógusoknak. Az országban több mint 7800 versenyző indult az első fordulóban, végül huszonhat hetedik osztályos és huszonhét nyolcadikos tanuló jutott a fináléba.

- Ez olyan verseny, ahol azok a tanulók vehetnek részt, akik általános tanterv szerint vagy emelt szintű nyelvoktatásban részesülnek, tehát nem a két tanítási nyelvű oktatásban. Gyakorlatilag az ország 14 megyéjéből, valamint Budapestről kerültek be a döntőbe és az eredmény önmagáért beszél, hiszen nagyon szép eredmények születtek – emelte ki Tirjákné Prisztavok Ágnes, a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola intézményvezetője.

A tanulók a verseny első két fordulójában írásbeli feladatokat oldottak meg, itt a döntőben már szóban kellett bizonyítani. A hetedikesek között a győri Slánicz Balázs győzedelmeskedett, aki a tervei szerint a jövőben is komolyan foglalkozik majd az angol nyelvvel.

- Már 3-4 éve angol tanári szakra készülök, szerintem meg is fog valósulni, már tervezem a nyelvvizsgát, 2-3 év múlva az emelt szintűt is megpróbálom. Az életemben fontos szerepet játszik az angol nyelv, sok emberrel kommunikálok – árulta el az ifjú győztes.

A nyolcadikosok versenyében a budapesti Bánhidi Laura nyert, aki sok gyakorlással készült a versenyre, igyekszik a mindennapok során is használni a nyelvet, ami sokat segített neki.

- Mi a barátnőimmel is nagyon sokszor beszélgetünk, akár csak mindennapi helyzetekben is angolul, szóval ez mindenképpen nagyon sokat segített. Az összes szituációba bele tudtam képzelni magam, amiket korábban már gyakoroltam, de sokat olvasok angolul és ez is sokat segített – emelte ki Bánhidi Laura.

Tirjákné Prisztavok Ágnes szerint az itt versenyző diákok már most a B2-es, középfokú szinten vannak, így ezeknek a tanulóknak a jövőben sem lesz gondjuk az angol nyelv elsajátításával.

FEL