A küzdősportolókat is megviselte 2020, de már várják a versenyszezont

2021. január 19. 07:31 | Hidvégi Dávid

A 2020-as esztendőt a legtöbb sportegyesület legszívesebben elfelejtené a sok nehézség miatt. A küzdősportolók helyzete sem egyszerű, hiszen az első hullámban csoportos edzéseket nem tarthattak és a legtöbb versenyük elmaradt. A jenleg is tartó második hullámban ugyan lehetnek tréningek, de a megmérettetéseket továbbra sem lehet megtartani.

A Békéscsabai Lakótelep SE 2020-as éve jól kezdődött, hiszen egy világ- és egy Európa-kupán is részt vettek sportolóik, majd március közepén megrendezték a kick-box diákolimpiát. Ezt követően jött a koronavírus-járvány első hulláma, ami berekesztette az edzéseket. A klub vezetőedzője a 7.Tv megújult Kezdőkör című magazinjában elmondta: először alig hitték el, hogy nem lehet edzéseket tartani. Debreczeni Dezső hozzátette: kezdetben edzésterveket írtak a gyerekeknek, de ez nem vált be, így online kapcsolatra váltottak. 

– Eleinte működött, érdekes volt, így a gyerekeknek tetszett. Idővel viszont egyre nehezebben éltem meg azt, hogy fotelból, egy laptopon harminc-negyven kis képkockán keresztül próbálom javítani a gyermekek technikáját. Ez a része nagyon nehéz volt, de szerencsére nyár előtt véget ért – kezdte az edző.

 

Több korosztály, fiúk és lányok is készülnek a Békéscsabai Lakótelepi SE-ben – (Fotó: Papp Ádám)

 

Az egyesület nyártól már tarthatott csoportos edzéseket, majd készült az őszi világbajnokságra, amely a járvány második hulláma miatt elmaradt. A hivatalosan bejegyzett sportegyesületek továbbra is megtarthatják az edzéseiket, de a lehetőségek korlátozottak, mivel a legtöbb tornacsarnok csak az odajáró iskolások előtt áll nyitva.

– Kerestük mindig, hogy hova tudunk menni edzeni. A törvény azt írja elő, hogy az igazolt sportolók látogathatják az edzéseket. Nálunk mindenki igazolt, van köztünk válogatott kerettag és országos bajnok is. Ezzel nincs baj, de a helyszínt mindig nehéz megtaláni, most is egy kis teremben edzünk. Mindig próbálunk valamit kitalálni, tavasszal még online gyorsaságirúgó-versenyt is rendeztünk, azután övvizsgára készültünk, amihez kevesebb tér kell. Lassan viszont szorít minket az idő, de bízunk benne, hogy előbb utóbb elindulnak majd a versenyek, amire fel kell készülnünk – fogalmazott Debreczeni Dezső.

A Békéscsabai Lakótelepi SE sportolói a nehézségek ellenére bizakodva várják az idei versenyszezont. A kick-box sportolók úgy készülnek, hogy a tavasz második felétől már újra a küzdőtéren lehetnek, hiszen egy versenysportot megmérettetések nélkül nehéz életben tartani.

– Nagyon nagy céljaim vannak, új korosztályba léptem, junior versenyző lettem és nem titkolt vágyam, hogy részt vegyek a hazai rendezésű világbajnokságon, amit augusztus végén rendeznek meg. Ez a fő célom most – mondta Viczián Dániel versenyző.

További programok »

FEL